naar top

Werken aan modern buspaviljoen gaan van start

23 februari 2023 (do)
Op maandag 27 februari starten de werken voor de bouw van het nieuwe en moderne buspaviljoen aan het Kerkplein. De ingebruikname is voor begin september voorzien. De werken zullen slechts een beperkte hinder ter hoogte van de kerk veroorzaken.

Belangrijk is dat de Kerkstraat ook vanaf de rotonde altijd toegankelijk blijft voor het verkeer. De huidige bushaltes worden 100 meter verplaatst.

Het opvallende ontwerp gaat uit van een paar aandachtspunten. Toegankelijkheid is er daar één van, maar er komt ook een veilige, ruime en comfortabele fietsenstalling die ook plaats biedt aan buitenmaatse bak-, lig- en rolstoelfietsen.

Pleinpaviljoen, Randpaviljoen en groendaken 
Het paviljoen bevindt zich aan beide zijden van de straat. Het zogenaamde Pleinpaviljoen ter hoogte van het Kerkplein zal dienstdoen als schuilplek voor de bushalte en biedt tegelijk een comfortabele fietsenstalling. Aan de overkant van de straat komt er een tweede maar kleiner Randpaviljoen. Dat is in de eerste plaats een schuilhuis voor de opstapplaats, maar biedt aan de kant van de rotonde ook zitcomfort in de vorm van een architecturale zitbank met een plantenbak. 

Beide paviljoenen worden voorzien van een groot groendak. Die vangen regenwater op, zijn vlindervriendelijk en ogen mooi voor de omliggende bewoners vanop de verdiepingen. De luifels van de paviljoenen vormen samen een nieuwe, herkenbare en groene toegangspoort.

Nieuwsoverzicht
Buspaviljoen

Openingsuren & contact

Mobiliteit

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
mobiliteit@lommel.be
Vandaag:9 tot 12.30 u en 13.30 tot 16.30 u

Opgelet! De stadsdiensten werken enkel op afspraak tijdens de openingsuren. Alle info via www.lommel.be/afspraak 

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina