naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Stad Lommel lanceert gratis reflecterende huisnummers voor alle inwoners

04 april 2023 (di)
Op maandag 3 april werden de reflecterende huisnummers voor alle Lommelse inwoners gelanceerd. Een goed zichtbaar en duidelijk huisnummer is van levensbelang. Zeker tijdens een interventie van de hulpdiensten telt elke seconde.

In Lommel zijn er jaarlijks een heel aantal interventies. Hierbij kunnen hulpverleners geen cruciale tijd verliezen door het zoeken naar slecht verlichte of slecht zichtbare huisnummers. Bovendien vinden een groot deel van deze interventies ’s nachts plaats waardoor zeker dan de zichtbaarheid van de huisnummers des te belangrijk is. Daarom geeft Stad Lommel graag alle inwoners de kans om een gratis reflecterend huisnummer aan te vragen. Zo hoopt de stad zo veel mogelijk huidige huisnummers te vervangen door de reflecterende huisnummers.

Het huisnummer bevestigen

Het huisnummer bevestig je best zo dicht mogelijk bij de straat zodat de hulpverleners het huisnummer zo snel mogelijk kunnen zien. De brievenbus is voor de meeste mensen dus de beste optie. Een tweede optie is een paaltje, een omheining of een muur zo dicht mogelijk tegen de straat. Hoe je het huisnummer daarna best kan bevestigen is afhankelijk van de ondergrond waar je het huisnummer aan wilt bevestigen. Bij een vlakke ondergrond kan dubbelzijdige tape volstaan, maar bij een iets ruwere ondergrond zal je al sneller alleslijm nodig hebben.

Niet enkel voor jezelf

Door het bevestigen van een reflecterend huisnummer help je als inwoner trouwens niet enkel jezelf. Ook buren kunnen erbij geholpen worden. Daarom roepen we alle Lommelaren op om hun gratis reflecterend huisnummer aan te vragen, want hoe meer duidelijk zichtbare huisnummers de hulpdiensten kunnen zien, hoe beter.

Daarnaast kunnen de reflecterende huisnummers ook helpen bij een correctere plaatsbepaling tijdens een oproep naar de hulpdiensten. De reflecterende huisnummers vallen namelijk niet enkel beter op voor de hulpdiensten, maar ook voor voorbijgangers die mogelijk de hulpdiensten zouden moeten bellen en aan de hand van een huisnummer in de buurt hun locatie moeten doorgeven.

Uiteraard worden door deze actie niet enkel de hulpdiensten geholpen. Ook postbodes, maaltijdbezorgers en andere bezoekers zijn geholpen door extra zichtbaarheid van de huisnummers. Een win-win voor iedereen dus.

Nieuwsoverzicht
Reflecterendehuisnummers

Contact

Noodplanning

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 694
e-mail
noodplanning@lommel.be

Wil je langskomen? Maak eerst een afspraak via mail of telefoon.

Deel deze pagina