naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Zeer divers aanbod tijdens Biodiversiteitsdag en Klimaatweek

22 mei 2023 (ma)
Het is een mooie traditie in Lommel. Tijdens de Klimaatweek worden de lagereschoolkinderen ondergedompeld in een groot klimaat- en biodiversiteitsbad. In totaal gaat het om 450 leerlingen waarvoor er samen met enkele partners activiteiten worden voorzien.

Vandaag, op maandag 22 mei tijdens de Internationale Dag van de Biodiversiteit gaat de Klimaatweek officieel van start. Lommel heeft hierbij heel wat te bieden. Al die biodiversiteit en onze rijke bosrijke omgeving lijkt misschien logisch en normaal, maar als stad moet hier iedere dag hard aan gewerkt worden. Dat doen we ook, want we hebben daar allemaal baat bij.

Exclusieve natuurexpeditie

Nieuw in de Klimaatweek is een mooie samenwerking met Center Parcs De Vossemeren, een dankbare en natuurlijke partner in dit verhaal. Het vierde leerjaar van basisschool Den Heuvel woonde op maandag 22 mei de startactiviteit bij en ze geven de hele week diverse natuurworkshops.

Op de startdag tijdens de Biodiversiteitsdag staat alles in het teken van de rijke flora en fauna in het park. Tijdens een exclusieve natuurexpeditie krijgen de kinderen een interactieve workshop van de rangers van Center Parcs De Vossenmeren. Ze mogen zelf de handen uit de mouwen steken. Ze leren spelenderwijs hoe zij met allerlei kruiden en bloemen hun eigen bloementuintje kunnen maken en ze leren alles over de levende organismen die in de bosrijke omgeving van ons park wonen.

Nieuwsoverzicht
Exclusieve natuurexpeditie tijdens Biodiversiteitsdag

Openingsuren & contact

Milieu en Natuur

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
milieu@lommel.be
Vandaag:9 tot 12.30 u en 13.30 tot 19 u

Opgelet! De stadsdiensten werken enkel op afspraak tijdens de openingsuren. Alle info via www.lommel.be/afspraak 

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina