naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Werken op kruispunt Luikersteenweg - Leuken

03 juni 2023 (za)
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt vanaf maandag 5 juni aan de bypass die het verkeer komende van Leuken richting de Luikersteenweg leidt. In de bypass komt een voetgangers- en fietsoversteek om de zichtbaarheid en veiligheid van actieve weggebruikers op het kruispunt te verhogen.

De werken duren een 3-tal weken.

Veilige oversteek aan kruispunt Leuken x Luikersteenweg

Het fietspad aan de bypass, vlak voor het kruispunt, wordt verwijderd. Fietsers kunnen zich voortaan naar het kruispunt begeven via de nieuwe, dwarse oversteekplaats middenin de bypass. “Door de herinrichting zullen fietsers slechts op één punt de rijweg kunnen oversteken en dat maakt het kruispunt leesbaarder voor gemotoriseerd verkeer dat een rechtsafslaande beweging maakt”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

De voetgangersoversteek blijft behouden, maar schuift wel enkele meters op richting Leuken. Aan het kruispunt komt er nog een ruime opstelzone voor fietsers en het fietspad wordt plaatselijk vernieuwd. Op het einde van de bypass zal er een wachtzone voorzien worden voor autoverkeer dat de Luikersteenweg wilt oprijden. 

De werken starten maandag 5 juni 2023 en duren een 3-tal weken. 


Minderhinder-maatregelen: bypass afgesloten, verkeer rond de werfzone, snelheidsbeperking

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Fietsers en voetgangers worden rond de werfzone geleid. 

De bypass van Leuken richting de steenweg wordt tijdens de werken afgesloten. Rechts afslaan is mogelijk na de verkeerslichten. Tijdens de werken kan er niet geparkeerd worden in de werfzone. Er geldt een plaatselijke snelheidsbeperking van 30 km per uur.

Weersgevoelig

Asfalt- en wegenwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen.

Nieuwsoverzicht
Wegenwerken Leuken - Luikersteenweg

Contact

Mobiliteit

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
mobiliteit@lommel.be

Wil je langskomen? Maak eerst een afspraak via mail of telefoon.

Deel deze pagina