naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Lommel Leeft 2023: talent, comebacks en klassiekers

08 juni 2023 (do)
Op het programma staan o.a. met o.a. Frenna, Yevgueni, The Starlings en Stan Van Samang. Later volgen er nog meer namen. Daarnaast presenteert Stad Lommel deze zomer enkele opvallende comebacks.

Op de eerste plaats Beeldig Lommel op 17 en 18 juni. Terug van even weg geweest. Lommel en verre omstreken maakt zich klaar voor een prachteditie van het levende beeldenfestival. Ook de verrassende Veloconcerten staan opnieuw op het programma. Lommel fietsstad maakt op zondag 30 juli op originele wijze een combinatie van fietsen, gezelligheid, muziek en cultuur. De acts liggen vast, maar ze zijn nog geheim. Laat je verrassen!

Vlaanderen Muziekland met Stan Van Samang en Wereldfeest met Yevgueni 
Heel wat mensen zullen zich ook nog Vlaanderen Muziekland herinneren. Deze prachtige tv-show strijkt opnieuw neer op het Hertog Janplein. Met toppers als The Starlings en Stan Van Samang beleven we op vrijdag 14 juli een muzikaal feest. Dé hoofdact van die dag blijft voorlopig nog even geheim. Ook op de affiche van het Wereldfeest op 6 juli staan twee straffe namen: Stoomboot en Yevgueni. Overdag is het gewoontegetrouw genieten van de wereldkeuken, een picknick en tal van workshops voor kinderen.
 
Nog meer mooie namen 
School’s Out is ondertussen een klassieker. Op 28 juni staan er enkele mooie namen op de affiche. Met twee toprappers, Frenna uit Nederland en onze eigen Dikke. Olivia kennen we van The Voice van Vlaanderen en Gestapo Knallmuzik maakt het feestje compleet.

Van Blues in het Park kunnen bij de tweede editie al zeggen dat het een blijver is. Dit jaar met de Lommelse band Bozz Bear Billy en de internationale topper Sugar Queen, een grote naam uit de Chicago bluesscene.

Daarnaast ook nog op het programma: TVL Zomervertellingen op 26 juli aan de Leyssensmolen met Steven Goegebeur, vier Beiaardconcerten, Terrasdonderdagen op 20 juli en 10 augustus en we sluiten op 27 augustus af met een knallende Bal Final

Enthousiaste organisatiegeest 
De Lommel Leeft zomer is natuurlijk niet compleet zonder de enthousiaste organisatiegeest van heel wat verenigingen en organisatoren. Denk bijvoorbeeld aan aan het Sm(a)ak Foodtruckfestival op 14, 15 en 16 juli en de Hoeks Triatlon op 13 augustus. Maar ook knalfeesten als Rampage Open Air van 30 juli tot 2 augustus, Pinopop op 12 en 13 augustus, Schlagerbos op 26 augustus en elke week Lommel Swingt. Alle inwoners ontvangen bij het Stadsmagazine van juni een volledige en praktische brochure op zakformaat dat je ook op diverse plaatsen kan afhalen. 

Het volledige programma en alle details op www.lommelleeft.be 

Nieuwsoverzicht
Stan Van Samang

Contact

Evenementen

adres
Norbert Neeckxlaan 503920 Lommel
Tel. tel.
011 399 650
e-mail
evenementen@lommel.be
Vandaag:9 tot 12 u

Wil je langskomen? Maak eerst een afspraak via mail of telefoon.

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina