naar top

Zeven schoolomgevingen nog dit jaar verkeersveiliger en herkenbaar heringericht

02 oktober 2023 (ma)
Verkeersveilige schoolomgevingen zijn een prioriteit voor Stad Lommel. De stad pakt dit jaar nog zeven schoolomgevingen aan, te beginnen met WICO Campus Lommel en XCL Eigenwijs. Ook de andere schoolomgevingen komen snel aan bod.

Op korte termijn gaat over de schoolomgevingen van XCL Eigenwijs, WICO Campus Lommel, Lommel-West Werkplaatsen, ‘t Stekske, Sint-Jan, De Schommel en de Klimtoren Wijkschool. We maken iedere schoolomgeving veiliger én herkenbaar. Dat kan bijvoorbeeld met fietsstraten, eenrichtingsverkeer, snelheidsbeperkingen en door onveilige punten weg te werken. Voor de herkenbaarheid gebruiken we Octopuspalen en kleurrijke wegmarkeringen.

Ingrijpende werken aan kruispunten bij WICO Campus Lommel vanaf woensdag 4 oktober

De werken bij WICO Campus Lommel starten deze week. Kruispunten Pieter Breugheldreef - Heide en Koning Boudewijnstraat – Heide zijn in deze eerste fase afgesloten van 4 oktober tot en met 8 januari. Er komen omleidingen voor al het verkeer. Deze omleidingen vind je op het plannetje. In de tweede fase vanaf januari 2024 komt het kruispunt Heide – Koning Albertlaan aan bod.

Werken in omgeving XCL Eigenwijs vanaf 9 oktober

Ook de werken aan de veilige schoolomgeving XCL Eigenwijs starten deze maand. Van 9 oktober tot en met 15 december wordt de Rijksschoolstraat heringericht.

  • Van 9 oktober tot en met 23 oktober zijn de voetpaden in de Rijksschoolstraat afgesloten. Voetgangers moeten op de rijbaan wandelen. Alle verkeer blijft mogelijk in de Rijksschoolstraat.

  • Van 23 oktober tot en met 29 oktober is de Rijksschoolstraat afgesloten, inclusief de kruispunten Rijksschoolstraat – Molenstraat en Rijksschoolstraat - Mudakkers. Een deel van de (verharde) parking Mudakkers is niet toegankelijk.

  • Van 29 oktober tot en met 15 december is de Rijksschoolstraat afgesloten, inclusief kruispunt Rijksschoolstraat – Molenstraat. Kruispunt Rijksschoolstraat - Mudakkers en de (verharde) parking Mudakkers zijn wel toegankelijk. 

In de straten die aansluiten op de werfzone is er een parkeerverbod zodat tweerichtingsverkeer mogelijk is. Je mag dus in twee richtingen rijden in:

  • Koningsstraat
  • Rijksschoolstraat tussen Koningsstraat en Molenstraat
  • Molenstraat tussen Rijksschoolstraat en Koning Albertlaan
  • Mudakkers tussen Kerkstraat en Rijksschoolstraat
  • Mudakkers tussen Rijksschoolstraat en Koning Albertlaan 

Tegelijkertijd zijn er verkeersomleidingen in Koning Albertlaan en Koningin Astridlaan tijdens de werken aan de rondweg. Ook deze verkeersomleidingen blijven tot eind november van kracht.

Meer weten over de ontwerpen?

Alle info over de herinrichtingen vind je op www.lommel.be/schoolomgevingen 

Nieuwsoverzicht
Schoolomgeving WICO Lommel

Contact

Mobiliteit

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
mobiliteit@lommel.be

Wil je langskomen? Maak eerst een afspraak via mail of telefoon.

Lees meer artikels over

Deel deze pagina