naar top

Lommel verovert de titel van ‘Wandelgemeente van het jaar’

09 oktober 2023 (ma)
Lommel mag zich als eerst gemeente ooit "Wandelgemeente van het jaar" noemen. Wandelgemeente van het jaar is een concept uitgaand van Wandelsport Vlaanderen vzw in samenwerking met Sport Vlaanderen, Toerisme Vlaanderen, Natuurpunt en Trage Wegen. 

De omgeving van de stad is een waar wandelparadijs voor natuurliefhebbers, met veel variatie aan landschappen. Wandelen in het bos, op de heide of langs helderwitte duinen en prachtige meren? Als wandelaar zal je je in Lommel niet snel vervelen.

De bekendmaking van de winnaar gebeurde door Wandelsport Vlaanderen op zaterdag 7 oktober tijdens de Meet & Greet wandelbeurs in Sint-Niklaas.

De aanloop tot deze uiteindelijke overwinning 

Midden februari 2023 stuurden we onze kandidatuur in, gestaafd met een allesomvattend dossier. Op basis van de ingediende kandidaturen selecteerde de vakjury een shortlist van 5 gemeenten/steden: Lommel, Zemst, Heuvelland, Erpe-Mere en Sint-Katelijne-Waver. Midden april zijn de digitale stemhokken geopend en is elke gemeente / stad gestart met campagne te voeren. Op 1 september werd de top 3 bekend gemaakt: Lommel, Heuvelland, Erpe-Mere. Met Lommel op kop! Het stemmen liep vervolgens door tot 15 september. Op 7 oktober 2023 werd de winnaar bekend gemaakt door Wandelsport Vlaanderen. 

Lommel heeft alles uit de kast gehaald om stemmen te verzamelen

Toerisme Lommel heeft in samenwerking met Stad Lommel gepassioneerd promotie gevoerd in het Lommels stadsmagazine, bij de (Lommel Leeft) evenementen, de lokale horeca, de logies uitbaters, onder het eigen personeel en bij de Limburgse wandelclubs. “De Lommelse wandelclub Milieu 2000 heeft ook een zeer groot steentje bijgedragen om ons naar die eerste plaats te helpen! Zij hebben van in het begin mee de kar getrokken.” zegt Niek Janssen, directeur van Toerisme Lommel.  

Meer info over de wedstrijd vind je op wandelsportvlaanderen.be

Nieuwsoverzicht
Lommel is wandelgemeente van het jaar

Contact

Toerisme Lommel

adres
Dorp 143920 Lommel
Tel. tel.
011 399 600
e-mail
info@toerismelommel.be
Vandaag:9 tot 17 u

Deel deze pagina