naar top

Achter de witte schermen bij House of Nature, de poort van Nationaal Park Bosland

15 oktober 2023 (zo)
Op zondag 15 oktober kregen bezoekers een blik achter de schermen van het landschapswerk ‘House of Nature’ van kunstenaar Will Beckers. Letterlijk! Want het kunstwerk is momenteel ingepakt onder een imposante witte doek.

Aan deze monumentale sculptuur, gelegen in de Speelpleinstraat vlakbij de Sahara, wordt op dit moment volop gewerkt. Het wordt een volwaardige vertrekplek, ontmoetingsplaats en verblijfsplek van ons Nationaal Park Bosland.
 
Het landschapswerk, gecreëerd door de befaamde kunstenaar Will Beckers, voegt een nieuw hoofdstuk toe aan zijn indrukwekkende portfolio in Lommel. De kunstenaar, die eerder verantwoordelijk was voor het creëren van het speelbos in de Sahara en de magische elementen op de Vlinderwandeling, laat met ‘House of Nature’ opnieuw zijn creatieve geest zien. 
 
"Met 'House of Nature' willen we niet alleen een kunstwerk onthullen, maar ook de poort openen naar Nationaal Park Bosland, het grootste avonturenbos in Vlaanderen. Dit kunstwerk wordt de symbolische toegangspoort tot een wereld van natuurlijke schoonheid en avontuurlijke ontdekkingen," aldus Will Beckers.

Totaalbeleving

Het ontwerp omvat een kunstinstallatie bestaande uit drie zones die samen een totaalbeleving creëren in het gebied tussen de Klagloop en het fietspad aan de Speelpleinstraat richting het kanaal.

Met in deze eerste zone staat ‘House of Nature’. Een kunstwerk dat volledig wordt opgebouwd uit staal. De buitenzijde bestaat uit duizenden stalen plaatjes, die in een ritmische verdeling aan elkaar worden gelast.

De tweede zone bestaat uit een wandel- en belevingspad dat bestaat uit sculpturen die in het landschap lijken te vergroeien. Met boomstammen wordt een klim- en klauterparcours voor kinderen gecreëerd.

De laatste zone bevindt zich links van het House of Nature. Deze omvat een kunstzinnig paviljoen met boomstammen waar bezoekers hun fiets kunnen stallen en ruiters hun paard kunnen laten rusten.

Toegangspoort van Nationaal Park Bosland

Het kunstwerk is niet alleen een visueel spektakel, maar het belichaamt ook de verbinding tussen kunst en natuur. Het zal dienen als een uitnodiging voor mensen van alle leeftijden om de schoonheid van Nationaal Park Bosland te ontdekken.
 
Met de kijkdag als voorproefje belooft ‘House of Nature’ een onvergetelijke toevoeging te worden aan het culturele en natuurlijke erfgoed van Lommel en een inspiratiebron voor avonturiers. De officiële opening zal plaatsvinden in het voorjaar van 2024.

Nieuwsoverzicht
Kijkdag House of Nature

Deel deze pagina