naar top

Stad en club openen nieuwe en moderne accommodatie, een afspiegeling van de ambitie bij Lutlommel VV

20 oktober 2023 (vr)
Op vrijdag 20 oktober gingen de deuren van de nieuwe accommodatie bij Lutlommel VV officieel en feestelijk open. Stad en club hebben elkaar hierin goed gevonden. Het resultaat is een prachtige accommodatie in een groene omgeving.

Wat hier gerealiseerd werd door vrijwilligershanden is ongezien. Het blijkt maar weer dat dit de sterkste handen zijn.

De club en Stad Lommel namen elk de helft van de kostprijs van het gebouw voor hun rekening. Dit komt neer om een maximale toelage van 875.000 euro die we de club hebben toegekend. Daarnaast bekostigden de stad de wegen- en infrastructuurwerken en onze diensten zorgden voor de goede opvolging van de werken. De parking is ondertussen ook groen aangekleed waarbij het hemelwater zal infiltreren in de omliggende wadi’s.

Een trotse groeiende club
De nieuwe accommodatie bestaat onder andere uit een cafetaria van 356 m², die naargelang de omstandigheden praktisch ingedeeld kan worden in een groot en klein gedeelte, om bijvoorbeeld te vergaderen of voor de ontvangst van sponsors. Er is een buitenterras van 73 m² en een zittribune met 228 zitplaatsen. Daarnaast een ruime keuken en 13 kleedkamers met de nieuwste en meeste duurzame technologieën. De zonnepanelen zorgen voor een opbrengst aan elektriciteit van circa 11.000 kilowattuur per jaar.

“Natuurlijk zijn we trots op deze verwezenlijking, iets langer dan een jaar na de aftrap van de werken”, zegt voorzitter Pierre Mannaerts. “De uitbreiding was noodzakelijk voor onze sterk groeiende club. We zitten nu aan 32 ingeschreven ploegen. In een weekend hebben we tot 17 thuiswedstrijden. We hebben 390 spelende leden, waarvan 350 onder de 20 jaar.”

Vrijwilligershanden
“Je mag zeggen dat deze nieuwe en moderne infrastructuur een afspiegeling is van onze ambitie”, vervolgt de voorzitter. “Zowel met het eerste elftal, die het goed doet in de competitie, als met onze jeugd. Daar hebben we de ambitie om interprovinciaal te spelen. Ouders geven ons hun vertrouwen, zodat hun kinderen zich sportief kunnen uitleven bij onze club. Wij moeten dat vertrouwen waarborgen in een veilige omgeving met gediplomeerde trainers. Sportieve ambities, ontspanning en een clubbeleving voor ouders en supporters gaan hier hand in hand.”

“Het werk van de vele vrijwilligers is een heuse krachttoer. Ze namen bijvoorbeeld de volledige inrichting van de kleedkamers onder handen. Spelers en vrijwilligers zorgden ook voor de volledige inrichting op en rond het nieuw A-terrein. Van klinkerverharding en omheining tot het plaatsen van doelen, dug-outs en de beregeningsinstallatie. Ik kan ze niet genoeg bedanken en bewieroken."

Recreatiezone
Deze inhuldiging is de eerste verwezenlijking voor de gehele omliggende recreatiezone, waarbij ook voor de KSA een modern clublokaal met goede voorzieningen op onze planning staat. Hiermee wordt niet alleen het voetbal naar een hoger plan gebracht, maar het hele wijkgebeuren krijgt hierdoor een heropleving.

Dit is een perfect uitgewerkt voorbeeld hoe de stad de Lommelse sportclubs kan ondersteunen. De club heeft een fenomenaal openingsweekend in elkaar gebokst. Iedereen is zondag welkom op de opendeurdag en familiedag. Stad en club zorgen samen voor een hapje en drankje en er is heel wat voetbal én animatie. 

Nieuwsoverzicht
LVV

Contact

Communicatie

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
communicatie@lommel.be

Wil je langskomen? Maak eerst een afspraak via mail of telefoon.

Lees meer artikels over

Deel deze pagina