naar top

Floris Janssen is de nieuwe kinderburgemeester van Lommel

23 november 2023 (do)
De kindergemeenteraad heeft Floris Janssen verkozen tot kinderburgemeester van Lommel voor het schooljaar 2023-2024. Floris gaat naar Basisschool Lutlommel en wil werken rond de thema’s kinderarmoede, natuur en dieren. Hij wil ook een Kinderstadsmagazine uitbrengen.

Zes kinderen stelden zich kandidaat om kinderburgemeester te worden. Na twee stemrondes kwam Floris Janssen als winnaar uit de bus. Neel Smit van Basisschool Sint-Jan werd tweede en werd zo kinderschepen.

Floris: “Het was heel spannend. Ik ben blij dat ik de meeste stemmen achter mijn naam kreeg, want ik wil graag projectjes opzetten voor de kinderen van Lommel. Zo wil ik graag werken rond kinderarmoede. Ik wil ook iets doen aan het zwerfvuil en alle kinderen uitdagen om één dag geen vlees te eten. Daarnaast wil ik graag een Kinderstadsmagazine maken, met interessante artikels voor de Lommelse kinderen.”

Kindergemeenteraad

De kindergemeenteraad bestaat uit leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van verschillende Lommelse basisscholen. Zij vertegenwoordigen de kinderen van Lommel en kunnen wensen, ideeën en problemen aankaarten bij het stadsbestuur. De kinderraadsleden worden betrokken bij allerlei projecten van de stad en geven er hun frisse jeugdige kijk op. 

Voor de raadsleden zelf is het ook een heel leerrijke ervaring. Ze leren overleggen, spreken voor een grote groep en naar elkaar luisteren. Ook krijgen ze de kans om eens achter de schermen te kijken en te leren hoe een lokaal bestuur functioneert. 

Meer weten? Kijk op www.lommel.be/kindergemeenteraad

Nieuwsoverzicht
Kinderburgemeester Floris Janssen

Contact

Jeugd

adres
Norbert Neeckxlaan 503920 Lommel
Tel. tel.
011 399 650
e-mail
jeugd@lommel.be
Vandaag:9 tot 12 u en 13 tot 17 u

Wil je langskomen? Maak eerst een afspraak via mail of telefoon.

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Lees meer artikels over

Deel deze pagina