naar top

Jos Maes ontvangt Gouden Erepenning 2023

04 december 2023 (ma)
Op vrijdag 1 december ontving Lommelaar Jos Maes de Gouden Erepenning van Stad Lommel. Hij kreeg die onder andere voor zijn jarenlange inzet bij BBC Croonen Lommel en voor het verenigingsleven in Lutlommel, waar hij veel betekend heeft en nog steeds betekent voor de wijk.

Zijn enthousiasme op diverse terreinen is enorm. Ten eerste op het basketbalterrein van BBC Croonen Lommel. Hij speelde tot zijn 58e en daarna heeft hij de club altijd in goede banen geleid. Hij stuurt er een groot vrijwilligersnetwerk aan, dat onder andere zorgt voor de uitbating van Sportcafé Den Dribbel.

Belangrijk is zijn tomeloze inzet in het school-, wijk- en verenigingsleven in Lutlommel op diverse terreinen. Ik denk bijvoorbeeld aan Wijkenkamp dat ze 30 jaar lang organiseerden. Verschillende wijken of straten namen het tegen elkaar op, maar het eindresultaat was wel verbinding en verbroedering tussen al die straten. 

Daarnaast zijn er nog heel wat activiteiten die hebben bijgedragen tot het ontvangen van de Gouden?Erepenning, zoals de organisatie van het Limburgs Autosalon, de Trudozangers enz.
 

Een bescheiden man 
Tijdens de huldiging op 1 december vond er zelfs een reünieconcert van De Trudozangers plaats. Daarnaast was er nog muziek, namelijk van het jeugdkoor Lokomotion. De gastspreker was Dominic Rossi, individuele high-performance coach van talentvolle en internationale professionele topsporters zoals bekende (ex-)basketballers Ann?Wouters?en Julie Allemand. 

Ook de reactie van Jos toen hij vernam dat hij de Gouden Erepenning zou ontvangen is veelzeggend: ‘Zo ken ik er nog wel een paar, die de Gouden Erepenning verdienen.’

Kortom, Jos is een bescheiden man. ‘Altijd eerst aan de andere mensen denken’ is duidelijk zijn motto. 


De Gouden Erepenning wordt elk jaar toegekend aan een persoon of een instelling die zich langdurig en aanwijsbaar verdienstelijk heeft gemaakt voor de geestelijke en materiële ontplooiing of voor de welvaart of het welzijn van de Lommelse gemeenschap. 

Nieuwsoverzicht
Gouden Erepenning

Contact

Communicatie

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
communicatie@lommel.be

Wil je langskomen? Maak eerst een afspraak via mail of telefoon.

Deel deze pagina