naar top

CC De Adelberg viert 30-jarig bestaan

10 december 2023 (zo)
Cultuurcentrum De Adelberg vierde vandaag haar 30-jarig bestaan samen met Barbara Dex die bovendien ook 30 jaar op de planken staat. Verschillende special guests vierden mee. En uiteraard kon een verjaardagstaart ook niet ontbreken.

Op 10 december 1993 opende De Adelberg voor de eerste keer haar deuren. 30 jaar later is het cultuurcentrum één van dé hotspots in Lommel waar ontmoeting, verbinding en beleving centraal staan.

“We blikken met veel trots terug op het mooie parcours dat we met
De Adelberg hebben afgelegd. Het veelzijdige programma met aandacht voor zowel het populaire als het minder bekende genre, de verbouwing in 2020, de inkanteling van het lokale cultuurbeleid en de uitbreiding van het team maken van De Adelberg vandaag één van de belangrijkste spelers in Noord-Limburg”,
zegt Cindy Daems, teamcoach vrijetijd en voormalig directeur.

Om dit jubileum te vieren stond niet toevallig een concert van Barbara Dex gepland. De afgelopen jaren was de veelzijdige Barbara Dex geregeld op het Adelbergpodium te zien. Haar warme stem en divers oeuvre maakten van Barbara de ideale gastvrouw voor dit verjaardagsfeest. Meer nog, Barbara Dex staat zelf ook 30 jaar op het podium. Het werd dus een dubbel feest!

Barbara Dex bracht liedjes van haar nieuwe plaat, Dex in ‘t groot aangevuld met een greep uit haar 30-jarige carrière. Ze liet zich op het podium bijstaan door maar liefst tien muzikanten.

Ook verschillende special guests vierden mee. Zanger/acteur Lucas Van den Eynde, stand-upcomedian Steven Goegebeur en acteur/poppenspeler Joost van den Branden (Theater Tieret) brachten leuke weetjes en liedjes. Bovendien werden alle bezoekers getrakteerd op een heuse verjaardagstaart met koffie.

Wat brengt de toekomst? “Ik wil graag een frisse wind laten waaien en blijven inzetten op een gevarieerd aanbod met aandacht voor lokale initiatieven en het kwaliteitslabel De Adelberg”. Verder wil ik ook de tentoonstellingen in de mooie galerij meer in the picture plaatsen”, zegt cultuurcoördinator Max Winters.

De Adelberg wil een thuis zijn voor zowel de echte cultuurliefhebber als de occasionele bezoeker, voor zowel professionele gezelschappen als amateurverenigingen.  

“De Adelberg is een open huis en het hart van het Lommelse culturele leven. We willen dan ook graag iedereen laten meevieren. Daarom staat er zaterdag 16 december een groots openluchtspektakel gepland op het Hertog Janplein. Theater Tol brengt een schitterende voorstelling met dans, zang, acrobatie, livemuziek en lichtspel. De voorstelling is geschikt voor het hele gezin en bovendien vrij toegankelijk. Iedereen is dus van harte welkom!” zegt Peter Vanderkrieken, schepen van cultuur.


Praktische info Theater Tol

Zaterdag 16 december
18 uur: Parade Mariage Fantastique  omgeving Kerkstraat en kerstmarkt
19 uur: Voorstelling Pedaleando Hacia el Cielo op het Hertog Janplein (openlucht)

Gratis en vrij toegankelijk.

Meer info: www.ccdeadelberg.be

Nieuwsoverzicht
30-jaar-CCDA-_c_-Luca-van-Cruchten-_1_-_1_

Contact

Cultuurcentrum De Adelberg

adres
Adelbergpark 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 699
e-mail
info@ccdeadelberg.be
Vandaag:9 tot 12 u en 13 tot 17 u

Meer info op www.ccdeadelberg.be 

Deel deze pagina