naar top

Geen nieuwjaarsvuurwerk op oudejaarsavond in Lommel

31 december 2023 (zo)
De onvoorspelbare weersomstandigheden laten niet toe om het geluidsarme vuurwerk veilig af te steken op oudejaarsdag. Het spektakel zal daarom verplaatst worden naar zaterdag 6 januari om 19 uur, meteen na Lommel Klinkt.

Onvoorspelbare weersomstandigheden

Na overleg met de vuurwerkmakers, brandweer, het stadsbestuur en andere betrokken veiligheidsdiensten, is er vanmiddag gezamenlijk beslist dat het nieuwjaarsvuurwerk vanavond niet kan doorgaan. De weersomstandigheden zijn te onvoorspelbaar waardoor deze geen veilig verloop van het vuurwerk toelaten.  

De schitterende show met vuurwerk, lasers en muziek wordt daarom verplaatst naar zaterdag 6 januari om 19 uur, meteen na Lommel Klinkt. Iedereen is die dag welkom om het gigantische vuurwerkspektakel te bekijken op het Hertog Janplein voor het Huis van de Stad, dat volledig parkeervrij gemaakt wordt. De toegang is gratis. 

Algemeen vuurwerkverbod in Lommel

Zelf vuurwerk afsteken is verboden in Lommel, ook op oudejaarsnacht, met uitzondering van fop- en schertsvuurwerk in categorie F1. Vind jij een eindejaar zonder vuurwerk ook een knalidee? Draag je steentje bij aan de mentaliteitsverandering. Samen mikken we op een eindejaar zonder gewonden en bange dieren.

Meer info vind je op www.lommel.be/vuurwerk

 
 
 
 
 
 
Nieuwsoverzicht
© Stefane Jamers

Contact

Communicatie

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
communicatie@lommel.be

Wil je langskomen? Maak eerst een afspraak via mail of telefoon.

Deel deze pagina