naar top

Politie en Stad Lommel breiden Buurtinformatienetwerken (BIN's) uit met oprichting van 5 nieuwe BIN’s

18 januari 2024 (do)
In Lommel zijn 5 nieuwe Buurtinformatienetwerken (BIN's) opgestart. Deze BIN’s spelen een cruciale rol in het vergroten van de sociale controle en het verbeteren van het veiligheidsgevoel in verschillende wijken van de stad.

De oprichting gebeurde officieel door het ondertekenen van charters tussen BIN-coördinatoren, Stad Lommel en Politie Lommel. Deze ondertekening markeert de oprichting van:

  • BIN Heide
  • BIN Hoeverheide
  • BIN Lutlommel
  • BIN Kolonie
  • BIN Stokerij

Elke BIN heeft als doel de samenwerking tussen buurtbewoners en politie te versterken, waarbij de uitwisseling van informatie centraal staat om de veiligheid in de betreffende wijken te bevorderen. Op die manier leveren BIN’s een belangrijke bijdrage aan het vergroten van de sociale controle en het verbeteren van het veiligheidsgevoel in de stad.

De ondertekening van de charters markeert een belangrijk moment in de inzet van stad, politie  en buurtbewoners voor veiligheid. Samen met de nieuwe BIN-coördinatoren en de betrokkenheid van buurtbewoners, versterken we zo de band tussen politie en gemeenschap.

In totaal 25 actieve netwerken in Lommel

Met de toevoeging van deze vijf nieuwe BIN's komt het totale aantal actieve netwerken in Stad Lommel op 25. Het succes van de reeds bestaande BIN's, met zo’n 1.700 BIN-leden, benadrukt de effectiviteit van dit initiatief in het creëren van een veilige en betrokken gemeenschap.

Met de oprichting van de nieuwe BIN's tonen we aan dat onze inwoners actief betrokken zijn bij het creëren van een veilige leefomgeving. Samenwerking is de sleutel tot een succesvolle en hechte gemeenschap.

Meer info

Meer informatie over de actieve BIN's in Lommel en hoe inwoners lid kunnen worden, op www.lommel.be/BINs

Nieuwsoverzicht
Peter Timmermans (BIN-mandataris Lokale Politie Lommel; links), Bob Nijs (burgemeester Stad Lommel; midden), Bart Voordeckers (korpschef Lokale Politie Lommel; rechts) en de nieuwe BIN-coördinatoren

Contact

Politie

adres
Dorp 573920 Lommel
Tel. tel.
011 399 899
e-mail
pz.lommel@police.belgium.eu
Vandaag:9 tot 19 u

De politie is voor dringende zaken 24 uur op 24 bereikbaar op het noodnummer 101. Voor minder dringende klachten of aangiften kan je een afspraak maken via deze link 

Deel deze pagina