naar top

Buspaviljoenen en eerste Hoppinpunt officieel geopend

16 januari 2024 (di)
De buspaviljoenen zijn samen met buurtbewoners, projectmedewerkers en het stadsbestuur officieel geopend. Ook Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters was aanwezig voor het officiële moment.

De moderne bushaltes, aan beide kanten van de straat, zijn een aangename wachtomgeving voor reizigers en dragen ook bij aan een groenere en toegankelijkere stad. Het opvallende ontwerp heeft een veilige, ruime fietsenstalling die ook geschikt is voor buitenmaatse fietsen. Bovendien zijn er 12 oplaadpunten voor fietsen. Beide paviljoenen worden gekroond met een groendak, dat niet alleen regenwater opvangt maar ook een vlindervriendelijke omgeving creëert. Er is bewust gekozen voor maximale ontharding. Het Kerkplein kreeg extra vergroening door de aanleg van grote plantvakken. Al is het nog wachten op de lente voordat al dat groen zichtbaar is.

Het stadsbestuur beschouwt het project als een belangrijke mijlpaal in het streven naar een leefbare en bereikbare stad. Met de opening van dit buspaviljoen creëren we niet alleen een comfortabele wachtruimte voor reizigers, maar bieden we ook moderne faciliteiten voor fietsers. Met dit project willen we een positieve impact creëren op de mobiliteit en het dagelijkse leven van onze inwoners.

Het project, met een totale kostprijs van 902.164 euro, waarvan we 11.205 euro via subsidies terugbetaald krijgen, toont de financiële toewijding van de stad Lommel aan de verbetering van de openbare voorzieningen.

Eerste Hoppinpunt in Lommel

Daarbij aansluitend opent ook het eerste Hoppinpunt in Lommel, waar reizigers via een digitale zuil de tijden van het openbaar vervoer kunnen raadplegen. Het Hoppinpunt ‘Lommel Kerk’ is een plek waar verschillende vervoersmiddelen samenkomen. Zo stap je vlot over van het ene op het andere vervoersmiddel. Op de digitale zuil vind je informatie over alle vervoersmiddelen die in dat Hoppinpunt beschikbaar zijn. Bovendien geeft de zuil details over dienstregelingen, vertrek- en aankomsttijden van treinen en bussen. 

Nieuwe dienstregelingen van De Lijn

Bijkomend merkt het stadsbestuur op dat er op dit moment gevoeligheden zijn omtrent aanpassingen door vervoersmaatschappij De Lijn. De Lijn voerde op zaterdag 6 januari drastische aanpassingen door aan hun dienstregelingen. Lommelaars worden aangemoedigd meldingen te bundelen, die vervolgens worden overgemaakt aan De Lijn. 

Nieuwsoverzicht
Officiële opening buspaviljoenen

Contact

Openbare werken

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
openbare.werken@lommel.be

Wil je langskomen? Maak eerst een afspraak via mail of telefoon.

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina