naar top

GlazenHuis onthult eigen postzegels van nieuwe bpost collectie ‘verrassende glaskunst’

22 januari 2024 (ma)
Op maandag 22 januari lanceert bpost zijn postzegelcollectie 2024. Hierbij zijn de schijnwerpers gericht op de Belgische geschiedenis en innovatie. Bij de thema's is een reeks gewijd aan 'verrassende glaskunst', met twee opvallende glaskunstwerken uit de collectie van GlazenHuis en Stad Lommel.
Deze uitgifte is één van de 19 speciale uitgiften van bpost, allen in gelimiteerde oplages. Wat de postzegels extra speciaal maakt, is het verrassende kleureffect dat optreedt wanneer er een transparant vel op wordt gelegd. Een ode aan de transformatieve kracht van glas.
 
GlazenHuis is natuurlijk vereerd dat de glascollectie van GlazenHuis een prominente plaats heeft gekregen in de Belgische postzegelcollectie van 2024. Het is een erkenning van de artistieke diversiteit en innovatie die onze stad te bieden heeft.
 
Lommelse Postzegelkring is bijzonder trots
Bij deze mooie verwezenlijking moet zeker de Lommelse Koninklijke Postzegelkring De Eik bedankt worden. Zij streven al jaren om GlazenHuis, en bij uitbreiding Lommel, de verdiende publiciteit te geven.
 
De Lommelse Postzegelkring is bijzonder vereerd met deze uitgifte. Ze werken jaar in jaar uit om de troeven van Lommel de gepaste aandacht te geven. Zo zijn we in het verleden op postzegels afgebeeld in 1990 (Raadhuis) en in 2014 (Oudstrijdersmomument aan de Sint-Pietersbandenkerk). Fons Schildermans, voorzitter van de Lommelse Postzegelkring, vindt het een mooie bekroning van hun 50-jarig jubileumviering.
 
Twee geselecteerde glaskunstwerken
De twee geselecteerde glaskunstwerken zijn één werk van Belgische kunstenaar Anna Torfs en één van de internationale kunstenaar Vladimir Zbynovsky. Beide kunstwerken maken deel uit van de glascollectie van Stad Lommel. Sinds 1993 bouwt de stad aan een eigen collectie, die intussen uit bijna 1000 kunstwerken van nationale en internationale artiesten in eigendom of langdurige bruikleen bestaat. Veel van deze werken worden tentoongesteld in GlazenHuis en bij het Huis van de Stad.
Nieuwsoverzicht
Postzegels GlazenHuis

Contact

GlazenHuis

adres
Dorp 14 B3920 Lommel
Tel. tel.
011 399 601
e-mail
info@hetglazenhuis.be
Vandaag:10 tot 17 u

Deel deze pagina