naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Stad betoelaagt trip van Provil naar Auschwitz en Birkenau

02 maart ’17 (do)
Begin mei reizen 27 leerlingen van Provil samen met hun leerkrachten naar Polen om de concentratiekampen van Auschwitz en Birkenau en de stad Krakau te bezoeken. Ze krijgen daarvoor een toelage van 2.700 euro van de stad.

De stad voorziet sinds 2015 financiële steun voor scholen die inzetten op een onderwijsaanbod dat discriminatie terugdringt. Of het nu gaat om ras, geslacht, geaardheid of geloof, discriminatie is nog lang de wereld niet uit. Daarom steunen we de scholen die inspanningen doen om kinderen en jongeren te informeren en sensibiliseren over de mogelijke gevolgen van discriminerend gedrag. Dat kan in de vorm van een theater-, film- of museumbezoek over discriminerende thema’s maar ook educatieve reizen zoals de jaarlijkse trip die Provil naar Auschwitz/Birkenau organiseert.

Afgelopen jaren maakten 3 scholen al gebruik van de subsidie, waaronder Provil. Campus Mercurius bracht met steun van de stad een bezoek aan het Ford van Breendonk. De leerlingen van Provil Ion gingen naar de Duitse militaire begraafplaats in Lommel.

Lommelse onderwijsinstellingen die in aanmerking willen komen voor de subsidie, moeten ten minste drie maanden vóór de voorziene afreis- of organisatiedatum hun aanvraag indienen. De toelage bedraagt maximaal 2.500 euro, met een maximum van 50% van de gemaakte onkosten. Een school kan de toelage eenmaal per kalenderjaar verkrijgen.

Nieuwsoverzicht
Provil 2016

Openingsuren & contact

Onderwijs

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 810
Fax fax
011 399 740
e-mail
peter.cox@lommel.be
Vandaag:9 tot 12 u

In de namiddag enkel op afspraak