naar top

Vlotter verkeer dankzij nieuw kruispunt Kristalpark

07 mei 2024 (di)
De kruising van de Ringlaan (N71) met de Gerard Mercatorstraat is vernieuwd. De rotonde heeft plaatsgemaakt voor een kruispunt met slimme verkeerslichten en bypasses die ervoor zorgen dat het verkeer vlotter afwikkelt.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad Lommel werkten de afgelopen maanden aan het kruispunt van de Ringlaan (N71) met de Gerard Mercatorstraat. Voor dit project werd 1,3 miljoen euro geïnvesteerd.

Slimme verkeerslichten

De slimme verkeerslichten regelen al het verkeer dat elkaar moet kruisen. Aan de hand van detectoren in het wegdek ‘zien’ ze de verschillende weggebruikers. Het licht kan dus langer op groen blijven staan als het druk is of anderen pas groen licht geven als het nodig.

Bypasses voor een vlotter verkeer

Naast de lichtenregeling zijn drie bypasses voorzien voor verkeer dat elkaar niet moet kruisen. Het doorgaand verkeer van Lommel richting Mol, het verkeer van Mol dat rechtsaf slaat richting het Kristalpark en het verkeer uit de Gerard Mercatorstraat dat rechtsaf slaat richting Lommel moeten niet langer aan de rotonde wachten, maar kan in een vlotte beweging doorrijden.

Ontwerp houdt rekening met groei Kristalpark

In het ontwerp is rekening gehouden met uitzonderlijk transport en een groeimarge van het Kristalpark. Het vernieuwde kruispunt aan de Gerard Mercatorstraat is een volwaardige toegangspoort voor het Kristalpark. Voor een veilige en vlotte uitstroom richting Lommel is er een invoegstrook op de Ringlaan, om die reden kan niet meer via de Edward Anseelestraat worden ingereden. Uitgaand verkeer richting Lommel blijft wel mogelijk. Het L-kunstwerk dat op de rotonde stond zal later een plek krijgen langs de Ringlaan komende van Mol. 

Nieuwsoverzicht
Foto Jens Veraa

Contact

Mobiliteit

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
mobiliteit@lommel.be

Wil je langskomen? Maak eerst een afspraak via mail of telefoon.

Lees meer artikels over

Deel deze pagina