naar top

Lommel maakt zich op voor een lange feestzomer

03 juni 2024 (ma)
Met driemaal Feest op het Plein, School's Out, Beeldig Lommel, het Wereldfeest en Bal Final mag Lommel zich opmaken voor een lange feestzomer. Op het programma o.a. Gustaph, Viktor, Buscemi, Chibi Ichigo, Christian D, OSKI en heel wat meer.

Lommel Leeft is een sterk merk en met het nieuwe concept ligt de nadruk op een divers programma met muziek, humor, cultuur, dans of gewoon gezellig samenzijn. Ook buiten de zomermaanden. In het centrum én in de wijken, op pleinen en in parken.

Feest op het Plein is gloednieuw in het #lommelleeft programma, maar tegelijk een vervolg op een mooie traditie. Op drie donderdagen in juli (11, 18 en 25) toveren we het dorpsplein om tot een feestplein. Daar zorgen deze straffe artiesten en DJ’s voor: Laura Tesoro, Viktor, De Rolo’s, Tony & De Hangmatten, Gustaph en Buscemi. 

Maar we trappen onze zomer al af op 15 en 16 juni met Beeldig Lommel. Bezoekers kunnen opnieuw bewonderen en lachen met de strafste internationale levende beelden en straatartiesten.

Waar ook bij stilgestaan mag worden is het programma van School’s Out op 26 juni. De headliner is Chibi Ichigo, die eerder al op het podium van Pukkelpop en Rock Werchter stond en ook bekend is van haar deelname aan De Slimste Mens ter Wereld. De aanwezige jongeren krijgen er zelfs een primeur. Ze horen als eersten de naam van nieuwe jongerencentrum. Ook o.a. op het programma: Aaron Blommaert, OSKI en Christian D.

Op 4 juli komen verschillende culturen samen in het Burgemeesterspark tijdens het smakelijke Wereldfeest. Muziek, workshops én lekker eten. Op 25 augustus strijken de mooiste straatacts neer in het centrum voor Bal Final. Ze brengen een mix van acrobatie, muziek, dans en humor.

Festivals, comedy en sport
Maar hier stopt de zomer niet. Denk bijvoorbeeld aan het Sm(a)ak Foodtruckfestival in het Burgemeesterspark en de TVL Zomervertellingen. Voor dit laatste maakt Toerisme Lommel het opnieuw zeer gezellig aan de Leyssensmolen, met dit jaar Yannick Noben die de lachers op zijn hand zal krijgen. 

Daarnaast is Lommel een echte festivalstad én een sportstad. Met bijvoorbeeld Rampage, PinoPop en Schlagerbos komt elke muziekliefhebber aan zijn trekken. De zomer is niet compleet zonder de Hoeks Triatlon en we zijn dit jaar het epicentrum van de BoslandTrail.

Uit in Lommel-magazine
Splinternieuw is het Uit in Lommel-magazine. Een fraai blad dat tijdens de eerste week van juni eind deze week in alle Lommelse brievenbussen zit. In het magazine staat een compleet overzicht van de zomer. Van Beeldig Lommel tot Roze Maandag en de Keramiekmarkt. Met heel wat interviews, achtergronden en een complete agenda.

Alle info op www.lommelleeft.be 

Nieuwsoverzicht
Gustaph

Contact

Evenementen

adres
Norbert Neeckxlaan 503920 Lommel
Tel. tel.
011 399 650
e-mail
evenementen@lommel.be
Vandaag gesloten

Wil je langskomen? Maak eerst een afspraak via mail of telefoon.

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina