naar top

Nieuwe sensibiliseringsborden tegen sluikstorten met tekeningen van Lommelse kinderen

13 juni 2024 (do)
Op 18 plaatsen in Lommel komen nieuwe borden om mensen aan te moedigen hun afval mee naar huis te nemen of naar het recyclagepark te brengen. Op deze borden staat het werk van de winnaars van de tekenwedstrijd tegen sluikstorten. Het eerste bord van deze reeks werd vandaag onthuld aan het Mariapark.

Op het sensibiliseringsbord aan het Mariapark prijkt de tekening van de grote winnaar van de tekenwedstrijd. Het was dus even spannend voor de aanwezige kinderen welke tekening van onder het doek tevoorschijn zou komen. Het was Nore Brusselaers van school Lommel-West die mocht juichen. Zij maakte een mooie en treffende tekening van een man die allerlei oude spullen in de natuur achterlaat terwijl er heel duidelijk te zien is dat sluikstorten verboden is.

Jinthe Ramaekers (XCL Stapsgewijs) en Janne Slits (Boudewijnschool) behaalden respectievelijk de tweede en derde plek met hun tekening. Ook hun werken komen op sensibiliseringsborden op sluikstortgevoelige plaatsen in Lommel.

Tekenwedstrijd voor Lommelse scholen

Aan de tekenwedstrijd namen 417 leerlingen deel uit het vijfde en zesde leerjaar van de Lommelse basisscholen. De kindergemeenteraad selecteerde 44 tekeningen, waaruit het schepencollege de winnaars koos.

De top-3 kreeg cadeaubonnen ter waarde van 50 euro. Hun tekening werd ook ingekaderd. Voor de klas van grote winnaar Nore was er een extra verrassing: een lekker ijsje voor alle leerlingen.

Nieuwsoverzicht
Onthulling bord tegen sluikstort

Contact

Milieu en Natuur

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
milieu@lommel.be

Wil je langskomen? Maak eerst een afspraak via mail of telefoon.

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Lees meer artikels over

Deel deze pagina