naar top

Werken aan de rondweg tijdens de zomerperiode

25 juni 2024 (di)
Ondanks de hevige regen de afgelopen periode, blijven de werken op schema. Ook tijdens de zomerperiode staan er per zone verschillende werken gepland.

Voetpaden en wegdek volledig afgewerkt voor 15 juli in Koningin Astridlaan

In zone 2, de Koningin Astridlaan en Koning Albertlaan tot voor het kruispunt Mudakkers, worden deze week en volgende week de voetpaden, opritten en bermen afgewerkt. Voor 15 juli zal ook het nieuwe wegdek geplaatst zijn.

Vanaf 15 juli gaat het kruispunt met de Kloosterstraat terug open in beide richtingen, wat de verkeersdoorstroming aanzienlijk zal verbeteren. De Koningin Astridlaan zal volledig bereikbaar zijn vanaf de Kloosterstraat. De toegang vanaf de Koning Leopoldlaan blijft nog gesloten en zal pas in het najaar opengaan samen met de aansluiting op de Norbert Neeckxlaan en de nieuwe verkeerslichten.

Werken verschuiven in Koning Albertlaan verder richting Kapelstraat

In de Koning Albertlaan tussen de kruispunten Koningstraat - Koningin Elisabethlaan en Mudakkers, wordt momenteel gewerkt aan de riolering en huisaansluitingen. Voor het bouwverlof wordt er een tijdelijke weg aangelegd met minder-hinder steenslag. Dit zal de opritten verbinden zodat bewoners hun woningen beter kunnen bereiken tijdens de zomervakantie. De zone blijft afgesloten voor alle verkeer, behalve voor bewoners, om veiligheidsredenen.

Na het bouwverlof start de aanleg van de fietspaden, voetpaden, bermen en het wegdek.

In de Koning Albertlaan tussen het kruispunt Koningstraat - Koningin Elisabethlaan tot de Kapelstraat, hebben de nutsmaatschappijen hun werkzaamheden grotendeels afgerond. Tot 5 augustus zijn er geen grote werken gepland, waardoor tweerichtingsverkeer mogelijk blijft.

Vanaf 5 augustus wordt de weg echter opgebroken voor de aanleg van de riolering. Vanaf dan zal deze zone volledig afgesloten zijn voor alle verkeer.

Veiligheid eerst: respecteer omleidingen

De veiligheid van iedereen staat voorop. Zowel voor jouw veiligheid als die van de werkmannen vragen we omleidingen steeds te respecteren en geen verkeersborden te verplaatsen. Het verplaatsen van verkeersborden leidt tot gevaarlijke situaties en is strafbaar. De komende periode zal de politie hier extra op toezien.

In de Kloosterstraat, Prins Alexanderstraat, Mudakkers, Molenstraat en Koningsstraat blijft het tijdelijk tweerichtingsverkeer gelden (met parkeerverbod).
 
Meer info op www.lommel.be/rondweg
Nieuwsoverzicht
Rondweg - Werken tijdens de zomermaanden

Contact

Openbare werken

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
openbare.werken@lommel.be

Wil je langskomen? Maak eerst een afspraak via mail of telefoon.

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina