naar top

Wijkpark in Lommel-Kolonie kreeg opwaardering

28 juni 2024 (vr)
Park De Kom is nu helemaal klaar. Dat is het opgewaardeerde wijkpark in Lommel-Kolonie. Bewoners en bezoekers kunnen er genieten van het groen, elkaar ontmoeten en gezellig picknicken. Er zijn ook houten speelelementen en een hobbelparcours voor kinderen en jongeren.

Sterke wijken waar het goed is om te wonen en zo lang mogelijk te blijven wonen. Dat is het opzet voor alle Lommelse wijken. In Lommel-Kolonie werkt de stad nauw samen met het wijkteam aan concrete doelen om dit mogelijk te maken. Eén van die doelen is de opwaardering van het park rondom buurthuis De Kom, basisschool ‘t Stekske en de kerk. Het moest een park worden waar buren elkaar kunnen ontmoeten, bewoners zich kunnen ontspannen en genieten van de natuur. Ook moest er ruimte zijn voor kinderen om te spelen en zich uit te leven.

Multifunctioneel park 

Zowel voor bewoners als voor bezoekers is het heerlijk vertoeven in het park. Er zijn picknickbanken, houten speelelementen, een hobbelparcours voor skaters en BMX’ers, een ontmoetingsplein en een luwte-oase. Ook zijn er extra bomen en heel wat planten die kleur en geur brengen en goed zijn voor bijen en vlinders. Hiervoor verdween meer dan 1000m² verharding. Het park vergroent de omgeving, het verbindt de gebouwen en het brengt de inwoners en verenigingen dichter bij elkaar. 

Voor de realisatie ontving Stad Lommel een subsidie van 227.500 euro via het Herstelfonds van het Europees Programma voor Plattelandsontwikkeling.? 

Park op Stelten 

Voor de officiële inhuldiging is het nog wachten tot donderdag 15 augustus. Dan organiseren buurtbewoners ‘Park op Stelten’ met een kunst- en ambachtenmarkt, muziek, knutselworkshops en kinderanimatie. Het evenement start om 13.30 uur en is gratis. 

Nieuwsoverzicht
Park De Kom

Contact

Samenleven

adres
Stationsstraat 213920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
samenleven@lommel.be
Vandaag:9 tot 12 u

Wil je langskomen? Maak eerst een afspraak via mail of telefoon.

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina