naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

startjezaakinlommel.be bundelt troeven van kernwinkelgebied

27 juni ’17 (di)
Met www.startjezaakinlommel.be krijgt het stadscentrum een bijzondere website. Een business-to-business site die potentiële geïnteresseerden een actuele lijst van de beschikbare panden geeft zodat ze met slechts enkele muisklikken een zicht krijgen op de mogelijkheden.

Ze moeten dus niet langer de sites van de diverse makelaars bezoeken. Hiermee spelen we kort op de bal voor de mensen die goesting hebben om te ondernemen. Ze zien op de site trouwens ook de handelszaken die in ons stadscentrum actief zijn.

Een tweede aspect van de site is dat heel wat handelaars en horeca-uitbaters onze troeven in beeld brengen. Letterlijk, want ze doen dat voor de camera. Op die filmpjes stellen ze niet alleen zichzelf voor, maar ze schetsen duidelijk de mogelijkheden die het stadscentrum te bieden heeft. Het moet de goesting bij potentiële starters nog wat aanscherpen.

Cofinanciering starterssubsidie vanuit Vlaanderen
Na de subsidie die het stadsbestuur eind vorig jaar lanceerde, is dit opnieuw een instrument om de leegstand in het kernwinkelgebied tegen te gaan. Die subsidie is natuurlijk prominent aanwezig op de site. Met het ‘Lommel loont’ reglement kunnen (beginnende) handelaren aanspraak maken op 3 nieuwe subsidies, goed voor maximaal 20.000 euro.

Een subsidie die werkt en waarover de stad nog goed nieuws kreeg, want de Vlaamse overheid ondersteunt nu ook dergelijke kernversterkende initiatieven. We dienen het dossier nu ook in ter cofinanciering vanuit VLAIO, het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen. Met andere woorden: de subsidie zoals Lommel die toekent aan starters, kan in de toekomst mee betaald worden door de Vlaamse overheid. 

 

Nieuwsoverzicht