naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Lommel zet de vakantie in met actie tegen zwerfvuil

03 juli ’17 (ma)
Zwerfvuil is een probleem, ook in Lommel. Eén van de hotspots zijn de bossen en de natuurgebieden, de Sahara op kop. Uitgerekend de plek waar we met z’n allen graag naartoe trekken om van de prachtige natuur te genieten en even tot rust te komen.

Het probleem brengt bij heel veel mensen heel wat ergernis teweeg. Niet alleen bij de
bezoekers van de gebieden, maar ook bij de boswachters en onze medewerkers die de rotzooi moeten opruimen. Daarom zet Lommel de vakantie in met een campagne tegen zwerfvuil.

“Ben jij netjes?” Dat is de hoofdvraag van deze campagne. Want wie netjes is, neemt zijn afval mee naar huis of steekt het in de vuilnisbak. Om deze nette actie extra kracht bij de zetten, krijg je bij de wandel- en fietskaarten via Toerisme Lommel deze zomer een handig netje aangeboden waarin je je afval kan opbergen. De netjes zullen ook verdeeld worden
in de natuurgebieden tijdens een aantal actiemomenten.

Aan de verschillende toegangen van de natuurgebieden, komen ook grote borden om bezoekers attent te maken op de regels die gelden binnen het gebied. Bij wijze van proef plaatst de stad ook extra vuilnisbakken op populaire locaties, in de hoop dat mensen hun vuil daarin deponeren.

Om echte probleemlocaties aan te pakken, zet de stad de verplaatsbare camera in om sluikstorters op heterdaad te betrappen. Sluikstorters die betrapt worden, riskeren sowieso een GAS-boete van maximum 350 euro.

Nieuwsoverzicht
Zwerfvuil

Openingsuren & contact

Dienst Milieu en Natuur

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
Fax fax
011 399 740
e-mail
milieudienst@lommel.be
Vandaag:9 tot 12 u

In de namiddag enkel op afspraak.

Lees meer artikels over

Deel deze pagina