naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nieuw sportcomplex met zwembad en tennishal moet eind 2018 openen

02 oktober ’17 (ma)
In sportpark de Soeverein in Lommel werd op 28/9 de eerste steen gelegd van het gloednieuwe sportcomplex, met een zwembad en tennishal. Begin juni gingen de grond- en graafwerken al van start. Nu kan de bouw officieel beginnen. Als alles goed gaat, is het complex tegen eind 2018 klaar voor gebruik.

“Het nieuwe zwembad krijgt een 25 meterbad met zes banen, een instructiebad, een apart kinderbad, wellness en een familieglijbaan én een tennishal met vier banen”, zegt burgemeester Peter Vanvelthoven. “Een gemeenschappelijke brasserie met een waterspeeltuin of spray park vormt de spil van het hele complex. De groep Pellikaan – Optisport zal voor een periode van 30 jaar instaan voor de bouw en de uitbating van het complex.”

Elk kind leren zwemmen
“Belangrijk uitgangspunt voor de stad bij de bouw van het nieuwe zwembad was zeker en vast de uitbreiding van het educatieve aanbod en het creëren van mogelijkheden voor onze kinderen om te leren zwemmen,” zegt schepen van sport Jasmine Van Grieken. “De bestaande verenigingen moesten een plek krijgen in het nieuwe bad en er moest meer aandacht zijn voor kleuter- en peuterzwemmen, waarvoor momenteel geen voorzieningen zijn.”

Sportcentrum
Het nieuwe complex zal het hart vormen van sportpark De Soeverein. “Pure Beleving bieden” staat centraal in het sportcentrum. Het complex biedt een zwembad, een tennishal en een uitgebreide brasserie met terras. Het sportcentrum zal een centrale rol vervullen als ontmoetingsplek voor tennissers in de tennishal en op de buitenterreinen, zwembadbezoekers, atleten van de atletiekclub, bezoekers aan de speeltuin en alle andere sporters en recreanten in sportpark De Soeverein.

“De brasserie vormt de spil van het gehele sportpark, waar iedere bezoeker terecht kan voor een hapje of drankje, kan ontspannen op de terrassen en kinderen kunnen spelen in het spray park,” zegt Erwin van Iersel, algemeen directeur van Optisport. Het zwembad kent verschillende zones met een 25-meter sportbad, een instructiebad, een thematisch bad met verschillende dieptes voor de allerjongsten, een whirlpool met sauna’s en een familieglijbaan.

“De zwembaden worden uitgerust met een entertainmentsysteem, zodat de zwemaccommodatie met licht, geluid en bewegende beelden telkens een passende beleving krijgt. Met dit aanbod en de aantrekkelijke programmering kunnen alle verschillende doelgroepen terecht om te sporten, te genieten en te ontspannen,” aldus Johan Tousseyn, algemeen directeur van Pellikaan. THV Pellikaan – Optisport werkt hierbij graag samen met alle lokale organisaties die een rol hebben op het gebied van sport, recreatie en gezondheid.

Nieuwsoverzicht
Nieuw sportcomplex

Openingsuren & contact

Sportdienst

adres
Sportveldenstraat 103920 Lommel
Tel. tel.
011 399 620
e-mail
sportdienst@lommel.be
Vandaag:8.30 tot 12 u en 13 tot 16.30 u

Lees meer artikels over

Deel deze pagina