naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Politie Lommel neemt nieuwe verhoorstudio voor minderjarigen in gebruik

26 oktober ’17 (do)
De lokale politie beschikt sinds kort over een eigen erkende verhoorstudio voor minderjarigen en kwetsbare personen die slachtoffer of getuige zijn van een ernstig misdrijf. Vroeger moesten ze voor die opdrachten uitwijken naar de commissariaten in Hasselt of Beringen. Nu kan het in huis.

Een hele verbetering voor zowel de burger als onze politieagenten. Als er een misdrijf gebeurt, zit immers niemand te wachten op een lange verplaatsing om gehoord te kunnen worden.

De studio is ingericht op de tweede verdieping van het politiecommissariaat, om de discretie van de minderjarige te vrijwaren. “In het lokaal worden alle gespreken met verschillende camera’s gefilmd en opgenomen,” legt korpschef Bart Voordeckers uit. “De opnames gebeuren steeds met continue datum- en tijdmelding. Vanuit de regiekamer kunnen ook bepaalde instructies gegeven worden. Dergelijke verhoren vereisen een bijzondere kennis. In de gespreksruimte zullen minderjarigen steeds door politiepersoneel dat hiervoor een bijzondere opleiding kreeg, gehoord worden.”

De totale kostprijs van de technische installatie en inrichting van de lokalen bedraagt 25.000 euro.

Nieuwsoverzicht
verhoorlokaal

Openingsuren & contact

Politie

adres
Dorp 573920 Lommel
Tel. tel.
011 399 899
e-mail
info@politie.lommel.be
Vandaag:8 tot 20 u

De politie is voor dringende zaken 24 uur op 24 bereikbaar op het noodnummer 101. Voor minder dringende klachten of aangiften kan je een afspraak maken via deze link 

Lees meer artikels over

Deel deze pagina