naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Lommel verdrievoudigt én betoelaagt aanbod huistaakbegeleiding

08 november ’17 (wo)
Lommelse kinderen die dat nodig hebben, kunnen een beroep doen op gratis huistaakbegeleiding. De mogelijkheden hiervoor zijn onlangs flink uitgebreid, tot bijna verdrievoudigd. Verschillende organisaties én een aantal basisscholen hebben daarvoor de handen in elkaar geslagen.

Huistaakbegeleiding is er voor alle kinderen die geen stabiele omgeving hebben om huiswerk te maken of die problemen hebben met zelfstandig werken, plannen en leren leren. Door deze service te bieden, hoopt de stad de toekomstkansen van alle Lommelse kinderen te verbeteren. Het is ook één van de actiepunten in de strijd tegen kinderarmoede in Lommel. De doorverwijzing naar de huistaakbegeleiding gebeurt in samenspraak met de ouders, de scholen, de zorgleerkracht en eventueel de organisaties die begeleiding bieden.

Momenteel loopt er een proefproject in 4 Lommelse scholen: lagere school De Speling, basisschool Sint-Jan, XCL Wegwijs en stedelijke Basisschool ’t Stekske. Zij bieden huistaakbegeleiding meteen na schooltijd en stellen daarvoor een vast lid van het lerarenteam ter beschikking. Als deze testfase positief geëvalueerd wordt, kunnen er hopelijk nog meer basisscholen instappen.

Daarnaast voorzien ook een 3-tal externe organisaties, Auxilia, BIF en het Rode Kruis, begeleiding. Zij kunnen hiervoor gratis gebruik maken van stedelijke lokalen. De stad voorziet daarnaast voor de scholen én de organisaties ook een financiële impuls voor de begeleiding. Die bedraagt 5 euro per sessie per kind, 9 euro voor twee kinderen, 12 euro voor drie kinderen en 15 euro voor vier kinderen en meer. Het maximum per sessie is dus 15 euro en het maximum per week ligt op 30 euro.

Nieuwsoverzicht
huistaakbegeleiding

Openingsuren & contact

Onderwijs

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 810
Fax fax
011 399 740
e-mail
peter.cox@lommel.be
Vandaag:9 tot 12 u

In de namiddag enkel op afspraak.

Deel deze pagina