naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Gratis cursus reanimatie en defibrillatie

21 november ’17 (di)
Het stadsbestuur en de lokale afdeling van het Rode Kruis bieden de gratis mogelijkheid aan Lommelaren om te leren reanimeren en defibrilleren. Dat aanbod bleek heel welkom te zijn, want de vier lessen waren in een mum van tijd volzet.

Elke dag krijgen bijna 30 mensen in België een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Slechts 5 tot 10 procent overleeft dit. Wordt een slachtoffer binnen de eerste 3 tot 4 minuten gereanimeerd en krijgt het een stroomstoot toegediend met een AED, dan heeft het slachtoffer 60 tot 70 procent overlevingskans.

Hoewel reanimatie en defibrillatie dus levens kunnen redden, weten veel mensen niet hoe dit moet. De stad vindt het toch erg belangrijk dat Lommelaren weten hoe ze moeten handelen in geval van nood en hoe een AED-toestel werkt. Daarom biedt ze iedereen de gratis mogelijkheid om het te leren. Voor deze lessenreeks werden alle Lommelse jeugd-, senioren-, cultuur- en sportverenigingen aangeschreven met de mogelijkheid om 2 leden te laten deelnemen aan de cursus EHBO/AED. De kosten worden gedragen door de stad.

De cursus reanimatie en defibrillatie bedraagt 4 lessen, die reeds volzet zijn. In het voorjaar van 2018 gaat er een nieuwe lessenreeks van start.

Nieuwsoverzicht
Cursus reanimatie en defibrillatie

Openingsuren & contact

Dienst samenleven

adres
Stationsstraat 213920 Lommel
Tel. tel.
011 399 610
e-mail
dienst.samenleven@lommel.be
Vandaag:9 tot 12 u

De stadsdiensten werken voorlopig enkel op afspraak. Een afspraak aanvragen kan telefonisch of per e-mail. Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina