naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Tijdelijke ontsluiting KMO-zone Driehoek via Kristalpark

24 november ’17 (vr)
De burgemeesters van Lommel, Balen en Mol hebben in aanwezigheid van de provinciegouverneurs van Antwerpen en Limburg beslist dat de KMO-zone Driehoek in Balen tijdelijk zal ontsloten worden via het Kristalpark in Lommel.

Deze tijdelijke ontsluiting maakt het mogelijk dat er onderhoudswerken worden uitgevoerd aan de ophaalbrug ter hoogte van Nyrstar.

Samen met de tijdelijke oplossing werken de mobiliteitsambtenaren van de drie gemeenten een concreet plan uit om de verkeersstromen in deze periode te monitoren. Ook zoeken ze naar mogelijkheden om ongewenst sluipverkeer in onder andere Gelderhorsten (Lommel) tegen te gaan. De resultaten van dit plan zullen gebruikt worden voor het uitwerken van een definitieve oplossing.

Definitieve oplossing

Parallel willen de burgemeesters in samenwerking met de Vlaamse overheid werken aan een definitieve oplossing. Deze oplossing moet gepaard gaan met de realisatie van het streefbeeld voor de primaire gewestweg N71, andere flankerende maatregelen en een structurele oplossing voor de ophaalbrug ter hoogte van Nyrstar.

Volgend overleg

De gouverneurs en de drie burgemeesters voorzien een volgend overleg in de loop van januari 2018. De gouverneurs van Antwerpen en Limburg engageren zich om samen met de burgemeesters bij de Vlaamse mobiliteitsminister een snelle uitvoering te bepleiten van de uitvoering van het streefbeeld N71.

Nieuwsoverzicht
Industriezone

Openingsuren & contact

Mobiliteit

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
mobiliteit@lommel.be
Vandaag:9 tot 12 u

In de namiddag enkel op afspraak.

Lees meer artikels over

Deel deze pagina