naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vlindervriendelijke inrichting van de Balendijk

04 december ’17 (ma)
Een terrein van 1 hectare aan industriezone Balendijk zal vlindervriendelijk ingericht worden. De aanwezige bremstruiken zullen verwijderd worden, waarna de volledige oppervlakte gechopperd wordt. Hierdoor zal de heide spontaan terug uitschieten in het gebied.

Aan de industriezone Balendijk worden eerstdaags groenwerken uitgevoerd om het
bestaande heidegebiedje langs de Ringlaan op te waarderen. Het gaat om een terrein van 1 hectare tussen de Ringlaan en de Lodewijk de Raetstraat. Dat perceel wordt momenteel overwoekerd met bremstruiken die de bestaande heide verdringen. Alle brem wordt verwijderd, waarna de volledige oppervlakte gechopperd wordt. De heide zal daarna spontaan terug uitschieten.

Om het heidegebiedje te beschermen en wildparkeren onmogelijk te maken, wordt het terrein volledig omheind met schapendraad. Dit projectje kadert binnen de ambitie om van Lommel de vlindervriendelijkste stad van Vlaanderen te maken. Naast heide zullen zich ook wilde bloemen en grassen nestelen in de berm. Het geeft misschien een ruige indruk, maar voor vele beestjes is dit hun leefgebied en daar doen we het voor.

De werken worden in de loop van december uitgevoerd.

Nieuwsoverzicht
Heide Balendijk

Openingsuren & contact

Stadswerken

adres
Maatheide 853920 Lommel
Tel. tel.
011 399 830
Fax fax
011 399 840
e-mail
stadswerken@lommel.be
Vandaag:8 tot 12 u en 12.30 tot 16 u

De stadsdiensten werken voorlopig enkel op afspraak. Een afspraak aanvragen kan telefonisch of per e-mail. Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Lees meer artikels over

Deel deze pagina