naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Stad verdeelt 91.000 euro onder sportverenigingen

11 december ’17 (ma)
Stad Lommel zet zich graag in voor de Lommelse sporter. Zo verdeelde het stadsbestuur het afgelopen jaar een subsidiebedrag van 91.000 euro onder 36 sportverenigingen. Dit om sport in het algemeen en vooral kwaliteitsvolle begeleiding van leden verder te promoten.

Het stadsbestuur van Lommel verdeelde het afgelopen jaar een subsidiebedrag van 91 000 euro onder 36 sportverenigingen, omdat sport mensen bij elkaar brengt. Daarom kiest de stad er heel bewust voor om de subsidiepot voor onze verenigingen op hetzelfde hoge niveau te houden. Bovendien werpt het nieuwe reglement voor G-sport zijn vruchten af. In totaal werden voor 2 226 euro aan G-sportsubsidies uitgekeerd en is 2 500 euro voorzien voor talentvolle sporters.

Lommelse sportverenigingen kunnen op basis van hun werking aanspraak maken op meerdere toelagen. Er zijn de beleidssubsidies voor de reguliere werking van de sportclubs, goed voor in totaal 46 000 euro. Daarnaast zijn er impulssubsidies voor jeugdsportbegeleiding. Deze zijn in totaal goed voor 30 000 euro, verdeeld over 27 verenigingen. 

Tot slot geeft de stad subsidies voor jeugdsportuitrusting waarbij verenigingen een gedeelte van hun sportoutfits terugbetaald krijgt. 11 sportclubs deden hierop een beroep voor een totaal subsidiebedrag van 15 000 euro. Door verenigingen op dergelijke manier financieel te ondersteunen, willen we sport in het algemeen en vooral de kwaliteitsvolle begeleiding van leden verder promoten. 

Daarnaast zijn er ook subsidies om beloftevolle sporters en G-sporters te ondersteunen. Eline Brugmans (17 jaar) is Nederlands kampioene motorcross en ontvangt 1 000 euro. Zwemkampioen Sam De Visser (14 jaar) mocht eerder dit jaar de Trofee voor beloftevolle jongere in ontvangst nemen. Hij krijgt een toelage van 1 500 euro. Met de G-sportsubsidies werden de inschrijvingsgelden van de Lommelse clubs aan de Special Olympics betaald en kon basketbalclub Lommel een G-play tornooi organiseren.

Nieuwsoverzicht
Special Olympics

Openingsuren & contact

Sportdienst

adres
Sportveldenstraat 103920 Lommel
Tel. tel.
011 399 620
e-mail
sportdienst@lommel.be
Vandaag:8.30 tot 12 u en 13 tot 16.30 u

Lees meer artikels over

Deel deze pagina