naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

3 nieuwe boekenruilkasten in Lommel

27 februari ’18 (di)
Aan het station van Lommel, wijkvormingscentrum de Kievit in Balendijk en de kerk van Kerkhoven pronken sinds vandaag 3 nieuwe boekenruilkasten van de bib. Het principe is heel eenvoudig. Wie een boek uit de kast haalt, legt een ander exemplaar in de plaats.

In de kasten vind je een brede variëteit aan boeken. Van romans tot chicklit, jeugdliteratuur en kinderboeken. Alle genres zijn welkom dus, met uitzondering van tijdschriften en kranten. “De enige voorwaarde is dat je een boek van gelijkwaardige kwaliteit terugplaatst. Dus geen gedateerde of tot op de draad versleten exemplaren,” zegt Isabel Molenberghs van de bib.

De boekenruilkasten zijn een nieuwe manier van ‘delen’. Als je een eerste boek gelezen hebt, kun je het terugbrengen en vervolgens opnieuw een boek uitzoeken. Dit kun je net zo vaak herhalen als je wilt. Boeken zijn immers niet geschreven en gemaakt om weg te gooien, maar om te lezen en te herlezen. Boekenruil is niet alleen milieu- en papiersparend, maar ook goedkoop en leuk. De boekenruilkast is tegelijk een mogelijkheid om meer in contact te komen met je buren. Vaak blijf je even staan bij de kast en snuffel je wat in de boeken. Zo ontmoet je op een leuke manier anderen uit je buurt.

Nieuwsoverzicht
boekenruilkast

Openingsuren & contact

Bibliotheek

adres
Michiel Jansplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 680
e-mail
bibliotheek@lommel.be
Vandaag:10 tot 19 u

Lees meer artikels over

Deel deze pagina