naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Superflitser moet snelheidsduivels stoppen

28 februari ’18 (wo)
De gemeenteraad keurde gisteren de aankoop van een superflitser voor de lokale politie goed. Het gaat om de 'NK7', een superflitser die tot zes wagens tegelijk kan betrappen en in beide richtingen kan flitsen. Het nieuwe toestel werkt met een infraroodflits, waardoor hij veel discreter is.

Met het nieuwe toestel kan de politie op korte tijd veel meer wagens controleren. Het toestel werkt niet meer met flitsrolletjes, maar met een USB-stick die na de flitsbeurt onmiddellijk wordt uitgelezen door de computer. “De verwerking van de gegevens gebeurt daardoor voortaan veel efficiënter en vlugger”, zegt korpschef Bart Voordeckers.

“Bovendien heeft het toestel een meetbereik van 20 tot 300 km/uur en kan het heel discreet opgesteld worden. Automobilisten zullen er niet meer op kunnen vertrouwen dat ze de flitsauto's herkennen, want dit toestel is niet meer aan één auto gebonden. Sterker nog: het staat meestal niet eens in een auto, maar wel op een statief of achter een hindernis. Dit apparaat is zo compact, dat het kan verstopt worden naast of in een vuilnisbak."

“Klachten van overdreven snelheid blijven hardnekkig, zowel op de hoofd- als de zijwegen”, zegt burgemeester Peter Vanvelthoven. “Met deze investering willen we het probleem grondig aanpakken en hardrijders een halt toeroepen.”

Nieuwsoverzicht
superflitser

Openingsuren & contact

Politie

adres
Dorp 573920 Lommel
Tel. tel.
011 399 899
e-mail
info@politie.lommel.be
Vandaag:8 tot 20 u

De politie is voor dringende zaken 24 uur op 24 bereikbaar op het noodnummer 101. Voor minder dringende klachten of aangiften kan je een afspraak maken via deze link 

Lees meer artikels over

Deel deze pagina