naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Kunstenaar Kasper Bosmans brengt kudde schapen in de Kerkstraat

18 juni ’18 (ma)
Aan de vooravond van Beeldig Lommel, het internationale levende beeldenfestival, wordt in de Kerkstraat in Lommel een nieuw kunstwerk van Lommelaar Kasper Bosmans onthuld. Zijn werk, getiteld “Veemarkt’, prijkt op 20 betonnen zitelementen aan de rotonde op het einde van de Kerkstraat.

De herinrichting van de Kerkstraat is schitterend, maar toch was er het gevoel dat de hoek van de Kerkstraat en de Lepelstraat snakte naar een beetje frivoliteit. Het werk van Kasper brengt op een subtiele en mooie manier kleur in het straatbeeld.

In het werk van Kasper Bosmans nemen heraldiek en folkore een belangrijke plaats in. Hij ging op zoek naar de ‘roots’ van het plein en ontdekte dat de plek vroeger bekend stond als de ‘Veemarkt’. Vandaar zijn keuze om opnieuw een kudde in de Kerkstraat te brengen.

“Met name een kudde schapen,” legt Kasper Bosmans uit. “Een verwijzing naar de geschiedenis van Lommel. Op de eerste zegels van de stad in de 17de eeuw werd namelijk een grazend schaap afgebeeld onder een eikenboom.”

20 betonnen blokken zijn ondertussen bedekt met platen in emaille met de afbeelding van een schaap, in blauw- en goudtinten. Ze werden gemaakt in de Emaillerie Belge, een Brussels bedrijf dat zich toelegt op de productie van hoogwaardige plakkaten in emaille. De kostprijs voor het werk bedraagt 17.000 euro (incl. BTW).

 

Nieuwsoverzicht
Kasper Bosmans

Openingsuren & contact

Evenementendienst

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 738, 011 399 809
e-mail
evenementen@lommel.be
Vandaag:9 tot 12 u

In de namiddag enkel op afspraak.

Lees meer artikels over

Deel deze pagina