naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nieuwe tennishal opent de deuren

26 september 2018 (wo)
De nieuwe indoor tennishal – die deel uitmaakt van het sportcomplex de Soeverein – opende officieel de deuren. Een goede zaak voor de lokale tennisliefhebbers, met het winterseizoen voor de deur.

De nieuwe tennishal is een schitterende aanvulling op het bestaande aanbod van buiten- en binnenbanen op verschillende soorten ondergrond. De Lommelse tennisclub is hoofdgebruiker van de accommodatie, maar ook losse verhuur van de velden is mogelijk.

De nieuwe hal omvat 4 tennisvelden met een gegoten rubbervloer met losse rubberkorrels op gestrooid. “Een weloverwogen keuze,” zegt Maarten Schrooyen van Optisport. “We hebben het advies van de Lommelse tennisclub gevolgd. Een rubbervloer is heel toegankelijk voor het grote publiek. Het is een vrij trage ondergrond en bovendien zacht voor de gewrichten. Een ideale ondergrond voor allround tennisspelers.”

Tennisaanbod voor iedereen
De hoofdgebruiker van de nieuwe hal is de Lommelse tennisclub (LTC). LTC richt zich zowel naar de jeugd als naar de recreatieve en de competitiespelers. Een team van 15 trainers staat klaar om jeugdspelers vanaf 5 jaar op te leiden in diverse leeftijdsgroepen en niveaus. Ook de volwassenen komen aan hun trekken met op regelmatige basis volwassentrainingen. 

Voor beginners is er Start2tennis. Onder deskundige begeleiding van gediplomeerd trainers leer je de basistechnieken en spelregels aan. Interesse? Kijk dan op www.lommelsetc.be/start-2-tennis

Iedereen, ook niet-leden, kan terecht in de tennisaccommodatie in het centrum of Kolonie om te tennissen. Dat kan via winterabonnementen, een 10-beurten kaart of losse terreinverhuur. Heb je zin om een balletje te slaan?  Reserveer dan via www.lommelsetc.be, ofwel rechtstreeks aan de bar van het cafetaria in het centrum of Kolonie. De kostprijs voor de losse verhuur bedraagt 13 euro per uur.

Let wel, de losse verhuur in de nieuwe tennishal start pas eind oktober, als het volledige complex open is. Die opening is trouwens voorzien op 27 oktober. Vanaf dan kunnen gebruikers kennis maken met het totaalaanbod van het sportcomplex de Soeverein. Inclusief het nieuwe zwembad en de brasserie. Het oude zwembad sluit dan ook definitief de deuren.

Nieuwsoverzicht
Tennishal

Contact

Sport

adres
Sportveldenstraat 103920 Lommel
Tel. tel.
011 399 620
e-mail
sport@lommel.be
Vandaag:8.30 tot 12 u en 13 tot 16.30 u

Wil je langskomen? Maak eerst een afspraak via mail of telefoon.

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Lees meer artikels over

Deel deze pagina