naar top

Zwemmen, tennissen en lekker eten en drinken in Sportcentrum de Soeverein

26 oktober ’18 (vr)
Dit weekend opent het nieuwe sportcentrum de Soeverein met het zwembad, de tennishal en de brasserie officieel de deuren. De tennishal was al open. En ook het bad werd de afgelopen weken al uitvoerig getest en goed bevonden door verschillende doelgroepen. Uitstekend zelfs.

Met extra sfeer, bijzondere aandacht voor een kindvriendelijke inrichting en heel ruime openingsuren. De groep Optisport Lommel – met bouwbedrijf Pellikaan en uitbater Optisport – zal voor een periode van 30 jaar instaan voor het onderhoud en de uitbating van het complex.

Het nieuwe centrum biedt naast een zwembad met een 25-meterbad, een apart instructiebad, kleuter- en peuterbad, een wellnessruimte met een jacuzzi, sauna en Turks stoombad en een familieglijbaan, ook een uitgeruste tennishal met 4 banen en een brasserie. De openingsuren van het centrum zijn flink uitgebreid (verdriedubbeld!) ten opzichte van vroeger. Mensen hebben vanaf nu veel meer mogelijkheden om – zelfs in de vroege ochtend – baantjes te trekken en te genieten van de wellness faciliteiten. De focus voor het recreatief zwemmen ligt op woensdag- en zaterdagnamiddag en op zondag.

Ideaal voor kinderfeestjes

Het nieuwe zwembad is bijzonder kindvriendelijk. “In twee baden liggen elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag opblaasbare waterspeeltuinen”, zegt centrummanager Maarten Schrooyen. “De perfecte momenten voor een kinderfeestje. Om kinderfeestjes te voorzien van muziek is elk bad afzonderlijk uitgerust met een geluidinstallatie. Op die manier is het perfect mogelijk dat in het 25-meterbad een zwemwedstrijd wordt begeleid met muziek en tegelijk in het peuterbad liedjes spelen voor een kinderfeestje.”

Niet alleen muziek, maar ook speciale verlichting zorgt voor extra sfeer in het zwembad. Alle lampen zijn voorzien van een dempingsfunctie. In het 25-meterbad zit zelfs grondverlichting die kan veranderen van kleur. Om sportwedstrijden te voorzien van een scorebord, is er een LED-scherm geplaatst.

Groepslessen voor alle leeftijden

Naast het reguliere aanbod, worden er ook groepslessen voor diverse doelgroepen georganiseerd in het nieuwe bad. Er is Aquafit en Aquavitaal voor senioren en Optisport organiseert ook zwemlessen voor volwassenen. Voor wie het graag iets pittiger heeft, is er Aqua Bootcamp en Aqua Power. De lessen Aqua Tacoyo en Aqua Jogging zijn geschikt voor alle leeftijden.

Voor de kleintjes zijn er verschillende zwemlesprogramma’s. Met de Liz & Wes spetterles voor kinderen van 0 tot 4 jaar biedt Optisport een breed aanbod van baby- en peuterzwemmen. Als de kinderen oud genoeg zijn, kunnen zij direct doorstromen naar de reguliere zwemles. Dan gaan ze op avontuur met Zed en Sop, de grote broer en zus van Liz & Wes. De zwemlessen vinden op verschillende dagen en tijdstippen plaats, door de week en tijdens het weekend.

Voor een locker moet je in het nieuwe bad trouwens niet meer sukkelen met kleingeld. “Bij aankomst krijgen zwemmers een polsbandje waarmee je binnen kunt en je de lockers kunt vergrendelen,” legt Maarten Schrooyen uit. “Je moet het bandje gewoon voor één van de scanners houden, daarna wijst deze een locker toe en opent die voor jou.”

Tennissen

Het nieuwe complex omvat ook 4 tennisvelden met een gegoten rubbervloer met losse rubberkorrels op gestrooid. Iedereen kan terecht in het complex om te tennissen. Dat kan via winterabonnementen, een 10-beurten kaart of losse terreinverhuur. Heb je zin om een balletje te slaan? Reserveer dan rechtstreeks aan de sportbalie van het complex of via de Lommelse Tennisclub www.lommelsetc.be. De kostprijs voor de losse verhuur bedraagt 13 euro per uur.

Lekker eten en drinken in een rookvrije omgeving

In de brasserie kan je 7 dagen op 7 terecht voor een hapje en een drankje. Dat doe je trouwens in een rookvrije omgeving. Optisport is partner van de Rookvrije Generatie en houdt alle terreinen rookvrij. Rokers zijn welkom, maar worden verzocht alleen buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen het terrein, zoals het terras, zijn rookvrij.

Democratische tarieven

Het nieuwe zwembad hanteert zeer democratische tarieven voor de Lommelaren, zeker in vergelijking met de tarieven in de omliggende gemeenten:

  • Kinderen tot en met 3 jaar betalen 0,5 € per zwembeurt;
  • Kinderen vanaf 4 tot en met 11 jaar betalen 2,5 € per zwembeurt;
  • Tieners van 12 tot 18 jaar betalen 3 € per zwembeurt;
  • Volwassenen vanaf 18 jaar betalen 3,5 € per zwembeurt

Het zwembad opent op zaterdag 27 oktober de deuren voor het grote publiek. Tijdens het openingsweekend is extra animatie in en rond het sportcentrum voorzien.

Meer info www.optisport.be/soeverein

Nieuwsoverzicht
zwembad

Lees meer artikels over

Deel deze pagina