naar top

Help jij deze kerst mee een kinderwens vervullen?

29 november ’18 (do)
De feestdagen staan voor de deur. Een tijd van gezellig samenzijn en warmte, maar ook van veel kosten en uitgaven. Maar Kerst is lang niet voor elk kind een familiefeest met veel cadeautjes. Daarom is er voor het 5de jaar op rij de Wensboom. Een boom vol kinderwensen.

De Wensboom?

Kinderen tot 16 jaar, die behoren tot een kansengroep, werden via verschillende deelnemende organisaties* gecontacteerd en mochten hun wens voor een cadeau opschrijven. Dat kan door een afbeelding van het cadeautje uit een boekje te knippen of zelf een tekening van hun favoriete geschenk te maken. Het cadeautje kost maximaal 10 euro. Vorig jaar werden zo 243 ‘wensen’ vervuld. Daarnaast deden ook heel veel mensen een vrije gift. Van die giften werd knutselmateriaal gekocht en geschonken aan één van de deelnemende Lommelse organisaties, zoals De Veerkracht.

Wie plukt de wensen uit de Wensboom?

Gewoon, mensen die passeren. Dat kunnen inwoners van Lommel zijn, maar ook bezoekers of toeristen. Ze plukken een wens uit de boom en duiken vervolgens de winkelstraat in, waar ze het cadeautje kopen. Uiteraard wordt gewerkt met strikte privacy normen en worden geen persoonlijke gegevens vrijgegeven. De nadruk van deze actie ligt op het schenken van een cadeau en een bijdrage te leveren voor een warme Kerst. Na het Wensboomweekend zorgt de organisatie ervoor dat de cadeautjes mooi verpakt bij de organisaties onder de kerstboom komen te liggen.

Kom zeker eens een kijkje nemen. Je vindt de Wensboom op 15 en 16 december van 11 tot 17 uur op het pleintje de Veemarkt voor de H&M.


* De deelnemende organisaties zijn inloopcentrum compagnie en co, OCMW Lommel, Akindo, Jeugddienst, Jeugdraad, De veerkracht, Pieter Simenon, dagcentrum De Teuten en CIG de zeshoek.

 

Nieuwsoverzicht
wensboom

Openingsuren & contact

Huis van de Jeugd

adres
Norbert Neeckxlaan 503920 Lommel
Tel. tel.
011 399 650
e-mail
jeugddienst@lommel.be
Vandaag:9 tot 12 u

Deel deze pagina