naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Ondernemerswedstrijd Lommel Puur levert 4 nieuwe handelszaken op in het stadscentrum

20 december ’18 (do)
Voor de zomer lanceerde de stad de ondernemerswedstrijd Lommel Puur. Daarbij konden Lommelaren en bezoekers uit een lijst van 10 winkelconcepten kiezen welke het best in onze stad pasten. Drie winnaars konden aanspraak maken op subsidie, begeleiding en interessante huurvoorwaarden.

Uiteindelijk kwamen een viswinkel, een brouwerij of biercafé en een ‘vrij’ concept uit de bus. Verschillende kandidaat-ondernemers dienden een dossier in met hoop op vestiging in één van de beschikbare panden in het stadscentrum.

Hoewel het niet makkelijk bleek om de ingediende dossiers in praktijk te matchen met de panden, heeft de wedstrijd toch tot gevolg gehad dat er in het voorjaar van 2019 alvast drie zaken hun deuren openen. Het gaat om belevings-horecazaak Baziel, een eigentijdse viswinkel met eetgelegenheid én een tea/coffeehouse met boekenwinkel.

Verder mag Lommel in 2019 ook een eigen huisbrouwerij verwelkomen waar ook alle gerechten in het teken staan van bier, al dan niet ter plaatse gebrouwen. Er zijn dus meer winnaars dan oorspronkelijk beoogd.

Qua timing werd aanvankelijk opening in december voorop gesteld. Maar een ondernemer met gezond verstand gaat niet over één nacht ijs en neemt zijn of haar voorbereiding ter harte. Opening in december van dit jaar bleek niet haalbaar. In overleg met het nieuwe bestuur is daarom afgesproken om de verplichting tot opening te verleggen naar 2019, met behoud van subsidies, het begeleidingstraject door UNIZO en gratis publiciteit bij opening.

De stad zet verder in op kernversterking. Met deze nieuwe projecten wordt het stadscentrum nog meer de plek voor beleving, met een bonte mix van winkels, diensten, horeca. Na de Kerkstraat zal ook het Dorp volgend jaar heringericht worden om nog meer kwaliteit en uitstraling te bieden.

Nieuwsoverzicht
Lommel Puur

Openingsuren & contact

Lokale economie

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
Fax fax
011 399 740
e-mail
lokale.economie@lommel.be
Vandaag gesloten

De stadsdiensten werken voorlopig enkel op afspraak. Een afspraak aanvragen kan telefonisch of per e-mail. Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Lees meer artikels over

Deel deze pagina