naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

32 nieuwe assistentiewoningen in Residentie Molsekiezel

08 januari ’19 (di)
Als je Lommel Centrum via de Klachtloopstraat en de Molsekiezel binnenkomt, kan je op de hoek van deze twee straten niet naast de nieuwe assistentiewoningen van ZorgGroep Lommel kijken. Residentie Molsekiezel beschikt maar liefst over 32 woningen die nu te huur zijn.

De assistentiewoningen zijn bedoeld voor 70-plussers die nog zelfstandig kunnen wonen. Elke woning beschikt over een gezellige woonkamer met comfortabel ingerichte keuken, een slaapkamer en een volledig aangepaste badkamer. Bovendien is er een videofoon en een oproepsysteem voor noodsituaties. De woningen verschillen wel van grootte en ruimte. Bij meerdere is er een inkomhal, terras en berging. Elke bewoner kan zijn assistentiewoning naar eigen smaak inrichten.

Er is een lift voorzien in het gebouw en enkele gemeenschappelijke ruimtes waar elke bewoner gebruik van kan maken. Zoals de ontmoetingsruimte, waar je gezellig kan samenzitten en zelfs een familiefeest kan organiseren. In de kelder is een wassalon met was- en droogmachines en er is een ondergrondse garage voor alle voertuigen van de bewoners.

Voordelen
Als de woning te groot wordt en er een zorgbehoefte ontstaat, is een assistentiewoning de ideale oplossing. Een assistentiewoning is kleiner, maar alles is er voorzien. Plus geen tuinonderhoud. Het noodoproepsysteem staat in verbinding met het nabijgelegen woon- en zorgcentrum, de badkamer is voorzien van beugels en een zitje in de douche en er is geen niveauverschil om valgevaar tegen te gaan.

Ook het sociaal contact in de assistentiewoningen is een pluspunt. Er is de mogelijkheid om aan sociale activiteiten deel te nemen en de mensen in de residentie zitten allemaal in dezelfde leeftijdsgroep.

De aanwezige woonassistente helpt je verder met al je vragen. Ze geeft uitleg over het aanbod hulp in huis, maar je bepaalt zelf welke hulp je wenst.

Kostprijs
De dagprijs van de woningen is samengesteld uit een dagprijs voor het verblijf en een dagprijs voor de zorg- en dienstverlening. 

  • Voor een woning kleiner dan 60 m² is de dagprijs € 23,74 voor alleenstaanden en € 25 voor samenwonenden.
  • In een woning groter dan 60 m², maar kleiner dan 65 m² betalen alleenstaanden € 24,74 per dag en samenwonenden € 26.
  • De dagprijs voor woningen groter dan 65 m² bedraagt € 25,74 voor alleenstaanden en € 27 voor samenwonenden.

Een staanplaats voor de auto in de ondergrondse garage bedraagt 20 euro per maand. De fiets of scootmobiel kan men gratis plaatsen op de daarvoor voorziene ruimte in de garage.

Inschrijven voor een assistentiewoning kan vanaf 68 jaar. Lommelaren die 70 + zijn en hier 10 jaar wonen of na de leeftijd van 60 jaar Lommel verlaten hebben en er 20 jaar gewoond hebben, krijgen voorrang. 

Meer info
Alle overige informatie over de assistentiewoningen, de aangeboden zorg en dienstverlening en de toewijzing kan je lezen op www.zorggroeplommel.be/assistentiewoningen 

 

Nieuwsoverzicht
Molsekiezel

Openingsuren & contact

Woonassistente ZorgGroep Lommel

adres
Kapittelhof 13920 Lommel
Tel. tel.
011 397 113
e-mail
anne.vanderhoydonks@zorggroeplommel.be

Lees meer artikels over

Deel deze pagina