naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nog tot einde van het jaar asielzoekers op Parelstrand

17 juni ’19 (ma)
Fedasil, het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers, verlengt opnieuw de opvangperiode voor asielzoekers in Parelstrand. De afbouw van het centrum zal niet tegen eind augustus gebeuren, maar is voorlopig voorzien tegen eind december 2019.

Fedasil benadrukt dat de stad geen enkele invloed heeft op het komen en gaan van een asielcentrum en dat het ondertussen blijft zoeken naar alternatieven voor Parelstrand. De ambitie blijft om het park zo snel mogelijk te sluiten. Indien mogelijk zelfs voor december 2019. Op het centrum verblijven momenteel een kleine 800 asielzoekers. Vooral gezinnen met kinderen – die allemaal naar school gaan – en kwetsbare personen. “We zijn trots op de vele vrijwilligers die actief zijn in  het centrum en hopen dat zij zich ook de komende maanden willen blijven inzetten,” benadrukt burgemeester Bob Nijs.

De stad volgt de situatie samen met Fedasil, de lokale politie en de stadsdiensten nauw op. Voor de meest recente stand van zaken kan je terecht op www.lommel.be/parelstrand

Nieuwsoverzicht
parelstrand lommel

Openingsuren & contact

Huis van de Wereld (Integratiedienst en Dienst Internationale Samenwerking)

adres
Stationsstraat 213920 Lommel
Tel. tel.
011 399 610
e-mail
huisvandewereld@lommel.be
Vandaag:9 tot 12 u en 13.30 tot 16 u

Woensdag- en vrijdagnamiddag ook op afspraak

Deel deze pagina