naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De eerste fietsstraat in Lommel

08 juli ’19 (ma)
Afgelopen week werd de eerste Lommelse fietsstraat officieel ingehuldigd door schepen van mobiliteit Sophie Loots en een delegatie van de kindergemeenteraad. Het gaat om de Rijksschoolstraat en een gedeelte van de Molenstraat. Fietsers zijn hier voortaan de belangrijkste weggebruikers.

Auto’s en andere motorvoertuigen zijn wel nog toegestaan, maar er gelden specifieke verkeersregels. Wij zetten ze even op een rijtje:

  • De fietsstraten gelden in de Rijksschoolstraat en in het deel van de Molenstraat vanaf de Rijksschoolstraat tot aan de Koning Albertlaan. Dit zijn allebei éénrichtingsstraten, maar fietsers mogen in twee richtingen. Fietsers mogen de volledige breedte van de rijbaan gebruiken.
  • Je mag met de auto een fietsstraat inrijden, maar aan maximum 30 km/u. Deze snelheidsbeperking geldt niet alleen voor auto's, maar voor alle weggebruikers.
  • In deze specifieke fietsstraten geldt een parkeerverbod, dat is niet in elke fietsstraat het geval.
  • Rij je met een auto of ander motorvoertuig door een fietsstraat, haal dan geen fietsers in.
Nieuwsoverzicht
fietsstraat2

Openingsuren & contact

Mobiliteit

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
e-mail
mobiliteit@lommel.be
Vandaag:9 tot 12 u

De stadsdiensten werken voorlopig enkel op afspraak. Een afspraak aanvragen kan telefonisch of per e-mail. Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Lees meer artikels over

Deel deze pagina