naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Indrukwekkende historische colonnes trekken door Lommel

09 september ’19 (ma)
De bevrijding van onze contreien en de start van operatie ‘Market Garden’ worden dit jaar uitgebreid herdacht. Eén van de grote evenementen is een indrukwekkende colonne van 366 historische voertuigen die op zaterdag 14 september door Lommel trekt.

De doortocht van deze colonne brengt wel enige verkeershinder met zich mee, voornamelijk in Kerkhoven, Barrier en Kolonie.

 • Hou rekening met ernstige verkeershinder in Kerkhoven tussen 9 en 10.30 uur. De colonne rijdt omstreeks 9.15 uur Lommel binnen via de Kerkhovensesteenweg en draait af in de Kiefhoekstraat. Tijdens de doortocht van de colonne kan er geen verkeer van Kattenbos naar Leopoldsburg rijden.

 • Omstreeks 9.30 uur zal de colonne via de Kiefhoekstraat de Napoleonweg opdraaien. De wagens rijden vervolgens rechtdoor via de Luikersteenweg naar de grens met Nederland. Afhankelijk van de passage van de colonne zal de Ringlaan (kruising Luikersteenweg/N71) tussen 9.30 en 11 uur gedurende 30 minuten tijdelijk afgesloten worden. Er kan ook geen verkeer de Luikersteenweg dwarsen.

 • Belangrijke kruispunten die - afhankelijk van passage van de colonne - tussen 9.30 en 12 uur tijdelijk worden afgesloten zijn:
  • o Kruispunt Luikersteenweg /N71
  • o Rondpunt Luikersteenweg/Nobert Neeckxlaan
  • o Kruispunt Luikersteenweg /Leuken/Fabriekstraat
  • o Kruispunt Luikersteenweg/N74

Vermijd deze wegen met de wagen op zaterdagvoormiddag. Neem liever de fiets en ga naast het parcours staan om deze unieke stoet aan te moedigen.

Colonne op maandag

Op maandag 16 september passeert tussen 13 en 15.30 uur een kleinere colonne van een 60-tal legervoertuigen in onze stad. Die brengt minder verkeershinder met zich mee. De colonne rijdt omstreeks 13 uur Lommel binnen via de N74 langs de Fabrieksstraat en de Sint-Thomasstraat. De voertuigen houden halt aan het Barrierspark voor een korte ceremonie en rijden de vervolgens via de Luikersteenweg richting Nederland.

Nieuwsoverzicht
agenda Market Garden doortocht.jpg

Openingsuren & contact

Evenementendienst

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 738, 011 399 809
e-mail
evenementen@lommel.be
Vandaag gesloten

In de namiddag enkel op afspraak.

Deel deze pagina