naar top

Voortaan online aanmelden voor basisscholen

22 januari ’20 (wo)
Vanaf schooljaar 2020-2021 werken bijna alle Lommelse basisscholen met een digitaal aanmeldsysteem. Is jouw kind geboren in 2018? Of wil je een andere school kiezen vanaf volgend schooljaar? Dan moet je je kind eerst online aanmelden voordat je het inschrijft op school.

Aanmelden doe je via de website lommel.aanmelden.in 

Het aanmeldingssysteem is van toepassing voor alle Lommelse basisscholen, behalve voor School met de Bijbel Den Akker. Ook de scholen voor buitengewoon onderwijs MPI Helix en de Eymardschool kunnen niet meedoen. Wil je je kind inschrijven in één van deze scholen, dan doe je dit rechtstreeks op de school zonder aan te melden.

Hoe werkt het systeem van aanmelden?
Ga na welke school je het liefst wil en kies daarnaast zeker twee reservescholen. Het systeem houdt zoveel mogelijk rekening met de eerste keuze, maar het is mogelijk dat bepaalde scholen meer aanmeldingen krijgen dan er vrije plaatsen beschikbaar zijn. Als je schoolkeuzes vastliggen, meld je je kind aan tijdens de aanmeldingsperiode. Er is een aparte periode voor de voorrangsgroep en eentje voor iedereen.

Aanmeldingsperiode voorrangsgroep: van 8 februari (9 uur) tot en met 18 februari (12 uur)

  • Voor ouders met kinderen die al broertjes of zusjes op dezelfde school hebben
  • Voor kinderen van schoolpersoneel

Als je je hebt aangemeld, ontvang je op 26 februari via mail een bevestiging met een schooltoewijzing. Om van je voorrang te genieten schrijf je je kind best zo snel mogelijk in bij de toegewezen school.

Aanmeldingsperiode voor iedereen: van 2 maart (9 uur) tot en met 31 maart (12 uur)

  • Voor ouders met een kind geboren in 2018
  • Voor ouders die een andere school kiezen voor hun kind
  • Voor ouders met een kind geboren voor 2018 dat nog niet ingeschreven is in een school

Het tijdstip van aanmelden speelt geen rol, zolang je het maar binnen de juiste aanmeldingsperiode doet. Na het aanmelden ontvang je op woensdag 8 april via e-mail een bevestiging met een schooltoewijzing.

Aanmelden is niet verplicht. Maar als je dit niet doet, kan je je kind pas vanaf 29 mei 2020 inschrijven. Er zullen dan in bepaalde scholen mogelijk geen vrije plaatsen meer zijn. Het is dus in jouw belang en van je kind dat je toch aanmeldt. Let op! Aanmelden en inschrijven is niet hetzelfde. Via de aanmelding krijgt je kind een plaats toegewezen, die pas toegekend wordt na inschrijving.

Meer weten?

De stad organiseert twee infomomenten waar ouders voor meer informatie en met vragen terecht kunnen:

  • Dinsdag 11 februari om 14 uur in de trouwzaal van het Huis van de Stad, Hertog Janplein 1
  • Donderdag 13 februari om 20 uur in de grote zaal van Woonzorgcentrum Kapittelhof, Kapittelhof 1

Meer info via lommel.aanmelden.in of via de dienst onderwijs, tel. 011 399 610 of onderwijs@lommel.be

Nieuwsoverzicht
aanmelden scholen

Openingsuren & contact

Onderwijs

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 610
Fax fax
011 399 740
e-mail
onderwijs@lommel.be
Vandaag gesloten

De stadsdiensten werken voorlopig enkel op afspraak. Een afspraak aanvragen kan telefonisch of per e-mail. Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina