Park De Kom vergroent de omgeving

De plannen voor het nieuwe multifunctioneel wijkpark in de Kolonie zijn klaar. Het krijgt de toepasselijke naam Park De Kom. Er komt onder andere een actieve zone met speelelementen en een hobbelparcours, een ontmoetingsplein en een luwte-oase om te picknicken in het groen.

Het nieuwe park geeft onze stad meteen extra bomen. Plus heel wat planten die kleur en geur brengen en goed zijn voor bijen en vlinders. Hiervoor verwijderen we meer dan 1000m² verharding. In het hele proces werd rekening gehouden met de opmerkingen van het wijkteam, het schoolteam en de wijkbewoners. Het park vergroent de omgeving, het verbindt de gebouwen en het brengt de inwoners en verenigingen dichter bij elkaar.

Het park situeert zich rond buurthuis De Kom, basisschool ’t Stekske en de kerk. In principe start de aanleg in de herfst van dit jaar. Voor de realisatie ontvangst Stad Lommel een subsidie van 227.500 euro via het Herstelfonds van het Europees Programma voor Plattelandsontwikkeling. 

Sint-Jozef kerk wordt Erfgoedhuis

De mooie Sint-Jozefskerk wordt omgevormd tot een Erfgoedhuis. De partners zijn naast Stad Lommel ook het bisdom, de kerkfabriek Sint-Jozef en Erfgoed Lommel vzw.

Eerst wordt de huidige pastorij afgebroken en komt er een nieuw gebouw voor de inkomhal. Daarna krijgt het kerkgebouw een opknapbeurt, zodat het in prima staat is om er een Erfgoedhuis in onder te brengen. Hierin komt een publiek toegankelijke zone voor tentoonstellingen en lezingen en een ruimte voor het kantoor, de bibliotheek, archief- en documentatieruimte en het depot.

In 2023 heeft de Bestendige Deputatie op advies van de Limburgse Commissie Onroerenderfgoedprojecten voor dit project een toelage toegekend van 25.000 euro. 

Dit project is met de steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland, de Vlaamse Overheid, de Vlaamse Landmaatschappij en de provincie Limburg.

Lees meer

Terug naar het overzicht
foto: Park De Kom vergroent de omgeving
  • Persvoorstelling
  • Park De Kom
  • Park De Kom
  • Park De Kom
  • Plan Park De Kom
  • Met de steun van.JPG

Deel deze pagina