Wonen aan het water in de Barrier

Het oude Bemal-industrieterrein tussen de Sint-Lucasstraat en het kanaal in de Barrier krijgt heel binnenkort een definitieve invulling. Dit gebiedje is één van de mooiste stukken grond van Lommel. Middenin een bosrijke omgeving en vlak aan het water. Een unieke plek om te wonen. Dankzij een nieuw Ruimtelijk Uitvoeringsplan creëerde de stad de mogelijkheid om dit gebied een andere, multifunctionele bestemming te geven. Projectontwikkelaar Matexi is bezig met de invulling van het gebied. De aanleg van de wegenis in functie van de verdere ontwikkeling, zijn in augustus gestart.

Het plan voorziet onder andere de aanleg van een gloednieuw openbaar park. Dat zal een heel andere look en feel zal krijgen dan het huidige, vrij strakke, Barrierspark en is daarom een mooie aanvulling voor de wijk. Het park zal mooi aansluiten op de bosrijke omgeving en op het kanaal en krijgt een heel natuurlijk en speels karakter met hoge grassen en bomen. Beide parken worden met elkaar verbonden door middel van fiets- en voetgangersvoorzieningen.

Wat de bebouwing in het gebied betreft, zijn er 2 fases voorzien. In een eerste fase voorziet Matexi de bouw van 12 eengezinswoningen. Samen met het Lommelse D&A architecten wordt de laatste hand gelegd aan de ontwerpen ervan. Deze woningen  geven uit op het nieuw park en hebben zuidwest georiënteerde tuinen. In de 12 woningen zit een grote variatie, zowel qua indeling aan de binnenkant als naar vormgeving aan de buitenkant. Eind 2018 start de ontwikkelaar met de verkoop van de woningen.

In een tweede fase is een dichte bebouwing in de vorm van appartementsblokken, met een kleine ecologische voetafdruk voorzien. De blokken zullen in de uitloop van het bos gebouwd worden, met zicht op het water en grenzend aan een gloednieuw openbaar park. 

 

https://www.matexi.be/lommel

Terug naar het overzicht
foto: Wonen aan het water in de Barrier
  • Impressie1.jpg
  • Impressie2.jpg
  • Groene gordel rond Barrier - Beeldkwaliteitsplan.jpg
  • Inrichtingsconcept Bemal - Beeldkwaliteitsplan.jpg
  • Wonen aan het water.png

Openingsuren & contact

Wonen

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 806
e-mail
wonen@lommel.be
Vandaag:9 tot 12 u

In de namiddag enkel op afspraak.

Deel deze pagina