Herinrichting Dorp en Marktplein

Het Dorp en de omgeving van het Marktplein worden heringericht. De nutsmaatschappijen zijn bijna klaar met de werken aan het eerste deel van de Vreyshorring. Vanaf donderdag 16 mei starten de werken aan de zuidzijde van het Marktplein tot op de hoek met het kruispunt Einderpad. De werken worden vooral uitgevoerd in de voetgangers- en parkingzone. Aansluitend starten de rioleringswerken en de effectieve herinrichting van fase 1b, aan de zuidzijde van het Marktplein tussen de Vreyshorring en horecazaak Melchior. De werken zullen tegen, de zomer van 2020 klaar zijn. 

Het ontwerp borduurt verder op de vernieuwde Kerkstraat. Met veel open ruimte, aandacht voor groen en zo weinig mogelijk doorgaand autoverkeer. Om de bereikbaarheid van het centrum tijdens de werken te garanderen en de overlast te beperken, verlopen de werken gefaseerd.

  • Fase 1 verloopt in 3 stappen. Eerst wordt de Vreyshorring aangepakt. Die werken starten normaal gezien in maart. Daarna volgt de zuidkant van het Dorp, inclusief het Marktplein.
  • Fase 2 omvat de verbinding van de Kerkstraat met het Marktplein.
  • In Fase 3 is de noordzijde van het Marktplein aan de beurt.
  • Fase 4 gaat over de herinrichting van de lus Molsekiezel – Gasstraat
  • Fase 5 omvat de verbinding tussen de Molsekiezel en het Dorp
  • In Fase 6 komt de Lepelstraat aan bod.

Wat verandert er door de werken? 

Verkeer 
Vanaf de start van de werken zal de zuidzijde van het Marktplein vanaf Dorp nr. 46 (Trefhuys) tot Dorp nr. 36 (Melchior) niet meer toegankelijk zijn voor gemotoriseerd verkeer. Vanaf het kruispunt Molsekiezel/Gasstraat tot Einderpad wordt daarom enkelrichting ingevoerd. Verkeer rijdt dus richting Einderpad aan de noordzijde van het Marktplein. De doorgang voor fietsers en voetgangers blijft via het plein en de noordzijde wel in twee richtingen gegarandeerd.

De markt op het Hertog Janplein
Ook de markt op woensdagnamiddag is tijdelijk verhuisd naar het Hertog Janplein aan het Huis van de Stad. De betaalparking is daardoor op woensdagnamiddag niet toegankelijk. De gratis parkings via de Klachtloopstraat en aan CC De Adelberg zijn dat wel. Ook rond CC De Adelberg (Adelbergpark) en op de weide in de Sleutelstraat kan je gratis parkeren. 

We hebben de nieuwe locaties van de marktkramers verzameld in een praktische flyer.


Wil je op de hoogte blijven van de werken?

Registreer je op de nieuwsbrief over de herinrichting van het Dorp via www.lommel.be/nieuwsbrief

Woon je in de buurt en wil je op de hoogte blijven? Registreer je dan zeker ook via www.be-alert.be (met optie berichten van openbaar nut)

Terug naar het overzicht
foto: Herinrichting Dorp en Marktplein
  • herinrichting Dorp - fasering
  • plan herinrichting Dorp

Openingsuren & contact

Technische dienst

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
Fax fax
011 399 740
e-mail
technische.dienst@lommel.be
Vandaag:9 tot 12 u

In de namiddag enkel op afspraak.

Deel deze pagina