Herinrichting Dorp en Marktplein

Het Dorp en de omgeving van het Marktplein worden heringericht. De nutsmaatschappijen zijn klaar met de werken aan het eerste deel van de Vreyshorring en zijn gestart met de werken aan de zuidzijde van het Marktplein tot op de hoek met het kruispunt Einderpad. Aansluitend starten de rioleringswerken en de effectieve herinrichting van de straat. Volgens de huidige timing zal de Vreyshorring (fase 1A) tegen begin augustus helemaal klaar zijn. Fase 1B zal tegen midden augustus afgerond zijn.

Er komen best wat vragen over de herinrichting van het Marktplein zelf. Die werken zitten, samen met de verbinding naar het politiekantoor, vervat in Fase 1C. De nutsmaatschappijen starten op 18 juni met de voorbereidende werken: eerst ter hoogte van het politiekantoor en daarna op het Marktplein. Om de toegankelijkheid van het Marktplein zo lang mogelijk te garanderen, sluiten de werken van de nutsmaatschappijen zo dicht mogelijk aan op de effectieve aanleg van het plein door de aannemer. Daardoor kan er tijdelijk een onderbreking zijn in de werken voor de nutsvoorzieningen. Dat doet echter niks aan de volledige timing. Het einde van Fase 1C blijft voorzien tegen midden oktober. 

Het ontwerp borduurt verder op de vernieuwde Kerkstraat. Met veel open ruimte, aandacht voor groen en zo weinig mogelijk doorgaand autoverkeer. Om de bereikbaarheid van het centrum tijdens de werken te garanderen en de overlast te beperken, verlopen de werken gefaseerd.

  • Fase 1 verloopt in 3 stappen. Eerst wordt de Vreyshorring aangepakt. Die werken starten normaal gezien in maart. Daarna volgt de zuidkant van het Dorp, inclusief het Marktplein.
  • Fase 2 omvat de verbinding van de Kerkstraat met het Marktplein.
  • In Fase 3 is de noordzijde van het Marktplein aan de beurt.
  • Fase 4 gaat over de herinrichting van de lus Molsekiezel – Gasstraat
  • Fase 5 omvat de verbinding tussen de Molsekiezel en het Dorp
  • In Fase 6 komt de Lepelstraat aan bod.

Wat verandert er door de werken? 

Verkeer 
Vanaf de start van de werken zal de zuidzijde van het Marktplein vanaf Dorp nr. 46 (Trefhuys) tot Dorp nr. 36 (Melchior) niet meer toegankelijk zijn voor gemotoriseerd verkeer. Vanaf het kruispunt Molsekiezel/Gasstraat tot Einderpad wordt daarom enkelrichting ingevoerd. Verkeer rijdt dus richting Einderpad aan de noordzijde van het Marktplein. De doorgang voor fietsers en voetgangers blijft via het plein en de noordzijde wel in twee richtingen gegarandeerd.

De markt op het Hertog Janplein
Ook de markt op woensdagnamiddag is tijdelijk verhuisd naar het Hertog Janplein aan het Huis van de Stad. De betaalparking is daardoor op woensdagnamiddag niet toegankelijk. De gratis parkings via de Klachtloopstraat en aan CC De Adelberg zijn dat wel. Ook rond CC De Adelberg (Adelbergpark) en op de weide in de Sleutelstraat kan je gratis parkeren. 

We hebben de nieuwe locaties van de marktkramers verzameld in een praktische flyer.


Wil je op de hoogte blijven van de werken?

Registreer je op de nieuwsbrief over de herinrichting van het Dorp via www.lommel.be/nieuwsbrief

Woon je in de buurt en wil je op de hoogte blijven? Registreer je dan zeker ook via www.be-alert.be (met optie berichten van openbaar nut)

Terug naar het overzicht
foto: Herinrichting Dorp en Marktplein
  • herinrichting Dorp - fasering
  • plan herinrichting Dorp

Openingsuren & contact

Technische dienst

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
Fax fax
011 399 740
e-mail
technische.dienst@lommel.be
Vandaag:9 tot 12 u

In de namiddag enkel op afspraak.

Deel deze pagina