Vernieuwing Dorp en Marktplein

De metamorfose van het Dorp krijgt stilaan vorm. De Vreyshorring (fase 1A) en de zuidkant van het Dorp (fase 1B) zijn helemaal klaar, net zoals de werken aan de verbinding tussen het Marktplein en het politiekantoor en het Marktplein zelf. Midden januari zijn de nutsmaatschappijen gestart met de voorbereidende werken op voor fase 4 en 5.

Fase 4 omvat de herinrichting van de lus Molsekiezel – Gasstraat. Fase 5 gaat over de verbinding tussen de Molsekiezel en het Dorp. Hiervoor zal in de week van 6 januari de bestaande verharding tegen de gevels opgebroken worden. Tijdens de eerste week zal hiervoor maar een beperkte inname van de rijweg in de Molsekiezel nodig zijn.

Vanaf maandag 2 maart 2020 tot midden april wordt de toegang naar het Hertog Janplein vanuit de Molsekiezel  afgesloten. Ook de toegang vanuit het Adelbergpark naar de Gasstraat wordt voor deze periode afgesloten. 

Opgelet! Vanaf die datum wordt in de Gasstraat een dubbele rijrichting ingevoerd, zoals die ook in de Molsekiezel geldt. 

Autoverkeer via Vreyshorring

Het Dorp blijft tijdens de werken altijd bereikbaar voor voetgangers en fietsers, eventueel met de fiets aan de hand. De Vreyshorring is open voor gemotoriseerd verkeer. Er geldt enkelrichtingsverkeer vanuit de Molsekiezel via de Vreyshorring richting Hees, en via de Kerkstraat blijven de Lepelstraat en het Einderpad bereikbaar. Parkeren kan op de nieuwe parkeerplaatsen in de Vreyshorring. 

Vanuit de Vreyshorring is het mogelijk om naar de Einderpad of de Lepelstraat te rijden. Het plannetje hiernaast geeft de fasering en de rijrichting vanaf 27 januari duidelijk weer.

Fases 4, 5 en 6 in het voorjaar van 2020

De heraanleg van fases 1, 2 en 3 is bijna klaar. Vanaf het voorjaar van 2020 zijn fases 4, 5 (Molsekiezel) en fase 6 (Lepelstraat) aan de beurt.

Fasering 

  • Fase 1 verloopt in 3 stappen. Eerst wordt de Vreyshorring aangepakt. Daarna volgt de zuidkant van het Dorp, inclusief het Marktplein.
  • Fase 2 omvat de verbinding van het Marktplein met de Lepelstraat en het Einderpad.
  • In Fase 3 is de noordzijde van het Marktplein aan de beurt.
  • Fase 4 gaat over de herinrichting van de lus Molsekiezel – Gasstraat
  • Fase 5 omvat de verbinding tussen de Molsekiezel en het Dorp
  • In Fase 6 komt de Lepelstraat aan bod

Wat verandert er nog door de werken? 

De markt op het Hertog Janplein
Ook de markt op woensdagnamiddag is tijdelijk verhuisd naar het Hertog Janplein aan het Huis van de Stad. De betaalparking is daardoor op woensdagnamiddag niet toegankelijk. De gratis parkings via de Klachtloopstraat en aan CC De Adelberg zijn dat wel. Ook rond CC De Adelberg (Adelbergpark) en op de weide in de Sleutelstraat kan je gratis parkeren. 

We hebben de nieuwe locaties van de marktkramers verzameld in een praktische flyer.


Wil je op de hoogte blijven van de werken?

Registreer je op de nieuwsbrief over de herinrichting van het Dorp via www.lommel.be/nieuwsbrief

Woon je in de buurt en wil je op de hoogte blijven? Registreer je dan zeker ook via www.be-alert.be (met optie berichten van openbaar nut)

Terug naar het overzicht
foto: Vernieuwing Dorp en Marktplein
  • Verkeer fase 4 en 5 - Vanaf maandag 2 maart 2020
  • Timing fasering herinrichting Dorp
  • herinrichting Dorp - fasering

Openingsuren & contact

Technische dienst

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
Fax fax
011 399 740
e-mail
technische.dienst@lommel.be
Vandaag gesloten

Alle stadsdiensten zijn tot en met 19 april gesloten en enkel telefonisch en/of op afspraak bereikbaar. Niet dringende contacten worden uitgesteld tot na 19 april. Kom enkel langs voor zaken die onmogelijk uitgesteld kunnen worden. Diensten blijven telefonisch en per mail bereikbaar. Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina