Vernieuwing Dorp en Marktplein

De metamorfose van het Dorp krijgt stilaan vorm. De Vreyshorring (fase 1A) en de zuidkant van het Dorp (fase 1B) zijn helemaal klaar. De werken aan de verbinding tussen het Marktplein en het politiekantoor en het Marktplein zelf, zijn bijna afgerond. Op dit moment voert de aannemer de laatste werken voor de riolering in fase 3 uit. Tegelijkertijd zijn de bestratingswerken ter hoogte van het Toerismekantoor afgewerkt. 

De resterende bestratingswerken van fase 3 worden begin 2020 afgewerkt, als het weer het toelaat. Vanaf januari plaatst Fluvius waar mogelijk ook de openbare verlichting. Midden januari starten de nutsmaatschappijen de voorbereidende werken op voor fase 4 en 5. Fase 4 omvat de herinrichting van de lus Molsekiezel – Gasstraat. Fase 5 gaat over de verbinding tussen de Molsekiezel en het Dorp. Hiervoor zal in de week van 6 januari de bestaande verharding tegen de gevels opgebroken worden. Tijdens de eerste week zal hiervoor maar een beperkte inname van de rijweg in de Molsekiezel nodig zijn.

Autoverkeer via Vreyshorring

Het Dorp blijft tijdens de werken altijd bereikbaar voor voetgangers en fietsers, eventueel met de fiets aan de hand. Tijdens de werken in fase twee is de doorgang tussen het Dorp en CC De Adelberg echter niet altijd mogelijk. Op dat ogenblik wandel of fiets je via de Lepelstraat naar je bestemming.

Samen met de afgeronde fase 1A, is de Vreyshorring weer open voor gemotoriseerd verkeer. De bestratingswerken zijn er afgerond. Omdat de werken opschuiven naar de noordzijde van het plein, waaronder de rioleringswerken in fase 2, is de verbinding naar de Kerkstraat niet meer mogelijk. Deze verkeerssituatie zal gelden tot het einde van het jaar.

Er geldt enkelrichtingsverkeer vanuit de Molsekiezel via de Vreyshorring richting Hees, en via de Kerkstraat blijven de Lepelstraat en het Einderpad bereikbaar. Parkeren kan op de nieuwe parkeerplaatsen in de Vreyshorring. De parkeerplaatsen die wegvallen in fase 3 worden op deze manier opgevangen. 

Vanaf 27 januari wordt de huidige verkeerscirculatie op het Marktplein aangepast. Vanuit de Vreyshorring zal het mogelijk zijn om naar de Einderpad of de Lepelstraat te rijden. Het plannetje hiernaast geeft de fasering en de rijrichting vanaf 27 januari duidelijk weer.

Fases 4, 5 en 6 in het voorjaar van 2020

De heraanleg van fases 1, 2 en 3 zou, afgezien van vertragingen door bijvoorbeeld slecht weer, nog dit jaar afgewerkt zijn. Vanaf het voorjaar van 2020 zijn fases 4, 5 (Molsekiezel) en fase 6 (Lepelstraat) aan de beurt.

Fasering 

  • Fase 1 verloopt in 3 stappen. Eerst wordt de Vreyshorring aangepakt. Daarna volgt de zuidkant van het Dorp, inclusief het Marktplein.
  • Fase 2 omvat de verbinding van het Marktplein met de Lepelstraat en het Einderpad.
  • In Fase 3 is de noordzijde van het Marktplein aan de beurt.
  • Fase 4 gaat over de herinrichting van de lus Molsekiezel – Gasstraat
  • Fase 5 omvat de verbinding tussen de Molsekiezel en het Dorp
  • In Fase 6 komt de Lepelstraat aan bod

Wat verandert er nog door de werken? 

De markt op het Hertog Janplein
Ook de markt op woensdagnamiddag is tijdelijk verhuisd naar het Hertog Janplein aan het Huis van de Stad. De betaalparking is daardoor op woensdagnamiddag niet toegankelijk. De gratis parkings via de Klachtloopstraat en aan CC De Adelberg zijn dat wel. Ook rond CC De Adelberg (Adelbergpark) en op de weide in de Sleutelstraat kan je gratis parkeren. 

We hebben de nieuwe locaties van de marktkramers verzameld in een praktische flyer.


Wil je op de hoogte blijven van de werken?

Registreer je op de nieuwsbrief over de herinrichting van het Dorp via www.lommel.be/nieuwsbrief

Woon je in de buurt en wil je op de hoogte blijven? Registreer je dan zeker ook via www.be-alert.be (met optie berichten van openbaar nut)

Terug naar het overzicht
foto: Vernieuwing Dorp en Marktplein
  • Verkeer fase 4 en 5 - vanaf 13 januari 2020
  • Timing fasering herinrichting Dorp
  • herinrichting Dorp - fasering
  • plannetje Dorp

Openingsuren & contact

Technische dienst

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799
Fax fax
011 399 740
e-mail
technische.dienst@lommel.be
Vandaag:9 tot 12 u

In de namiddag enkel op afspraak.

Deel deze pagina