Hypermodern clubgebouw Lutlommel VV en omliggende recreatiezone

Op 23 juni 2022 gaf Stad Lommel de aftrap voor de werken aan het nieuwe clubgebouw van Lutlommel VV. Ze deden dat samen met de club, de aannemers en de architect. Het is meer dan alleen maar een nieuw clubgebouw, al zal dat natuurlijk het paradepaardje zijn van de renovatie aan de voetbalterreinen.
 
Het hypermoderne clubgebouw is een mooi ontwerp van de Lommelse architect Ben Theuwis (benAS architectuur) en herbergt naast een nieuwe kantine ook 10 splinternieuwe kleedkamers en een ruime vergaderruimte. Het heeft een mooi buitenterras, geeft uitzicht op de rondom gelegen terreinen en bezoekers hebben meteen aansluiting op de tribune die opvallend in het groen ligt. Bij het clubgebouw komt zelfs een speeltuintje voor de allerkleinsten.

Aannemer Dilissen start in opdracht van Stad Lommel met de aanleg van een centrale, gemeenschappelijke parking die gebruikt zal worden voor heel de recreatiezone Lutlommel. Gevolgd door een centrale weg naar de hele zone. Op deze toch wel unieke recreatiezone komt later nog een nieuw clubgebouw voor de KSA te liggen. De noodzakelijke netuitbreidingen (nutsleidingen en riolering) worden ook voorzien door de stad.

Gefaseerde werken

De werken van de stad worden gefaseerd uitgevoerd. Aannemer Dilissen is ondertussen gestart met de voorbereidingswerken in functie van de wegeniswerken. Derdaele+ start na het bouwverlof met de bouw van het nieuwe clubgebouw van Lutlommel VV.

Het gunningsbedrag voor de wegen- en infrastructuurwerken bedraagt 934.325,15 euro. De kostprijs voor het nieuwe clubgebouw bedraagt 1.500.000 euro, waarvan Lutlommel VV de helft van de kosten op zich neemt. De ingebruikname van het clubgebouw en de terreinen is voorzien bij de start van het voetbalseizoen 2023-2024.

Metamorfose en inspraak
Deze recreatiezone voor sport en spel aan de Konijnenpijp ondergaat een bijna onherkenbare metamorfose. Het hele traject is tijdens inspraakmomenten doorlopen met de omwonenden. De spelers en de supporters van Lutlommel VV kijken ongetwijfeld al uit naar de eerste wedstrijden in de nieuwe omgeving. De club is ook rijk aan jonge voetballers. Ook zij varen wel bij deze fraaie vernieuwing van het clubgebouw en de terreinen.

Terug naar het overzicht
foto: Hypermodern clubgebouw Lutlommel VV en omliggende recreatiezone
  • lvvzicht-4.jpg
  • lvvzicht-2.jpg
  • lvvzicht-1.jpg
  • lvvzicht-3.jpg

Deel deze pagina