Stad en club openen nieuwe en moderne accommodatie voor LVV

Historiek

Op 23 juni 2022 gaf Stad Lommel de aftrap voor de werken aan het nieuwe clubgebouw van Lutlommel VV. Ze deden dat samen met de club, de aannemers en de architect. Het is meer dan alleen maar een nieuw clubgebouw, al zal dat natuurlijk het paradepaardje zijn van de renovatie aan de voetbalterreinen.

Het hypermoderne clubgebouw is een mooi ontwerp van de Lommelse architect Ben Theuwis (benAS architectuur) en herbergt naast een nieuwe kantine ook 10 splinternieuwe kleedkamers en een ruime vergaderruimte. Het heeft een mooi buitenterras, geeft uitzicht op de rondom gelegen terreinen en bezoekers hebben meteen aansluiting op de tribune die opvallend in het groen ligt. Bij het clubgebouw komt zelfs een speeltuintje voor de allerkleinsten.

Aannemer Dilissen start in opdracht van Stad Lommel met de aanleg van een centrale, gemeenschappelijke parking die gebruikt zal worden voor heel de recreatiezone Lutlommel. Gevolgd door een centrale weg naar de hele zone. Op deze toch wel unieke recreatiezone komt later nog een nieuw clubgebouw voor de KSA te liggen. De noodzakelijke netuitbreidingen (nutsleidingen en riolering) worden ook voorzien door de stad.

Gefaseerde werken
De werken van de stad worden gefaseerd uitgevoerd. Aannemer Dilissen is ondertussen gestart met de voorbereidingswerken in functie van de wegeniswerken. Derdaele+ start na het bouwverlof met de bouw van het nieuwe clubgebouw van Lutlommel VV.

Het gunningsbedrag voor de wegen- en infrastructuurwerken bedraagt 934.325,15 euro. De kostprijs voor het nieuwe clubgebouw bedraagt 1.500.000 euro, waarvan Lutlommel VV de helft van de kosten op zich neemt. De ingebruikname van het clubgebouw en de terreinen is voorzien bij de start van het voetbalseizoen 2023-2024.

Metamorfose en inspraak
Deze recreatiezone voor sport en spel aan de Konijnenpijp ondergaat een bijna onherkenbare metamorfose. Het hele traject is tijdens inspraakmomenten doorlopen met de omwonenden. De spelers en de supporters van Lutlommel VV kijken ongetwijfeld al uit naar de eerste wedstrijden in de nieuwe omgeving. De club is ook rijk aan jonge voetballers. Ook zij varen wel bij deze fraaie vernieuwing van het clubgebouw en de terreinen.

Interview Stadsmagazine
In het septembernummer van Stadsmagazine Lommel kwamen enkele bestuursleden aan het woord over de nieuwe accommodatie. Lees hier het volledige artikel

Oktober 2023: inhuldiging

Op vrijdag 20 oktober gingen de deuren van de nieuwe accommodatie bij Lutlommel VV officieel en feestelijk open. Stad en club hebben elkaar hierin goed gevonden. Het resultaat is een prachtige accommodatie in een groene omgeving.

Wat hier gerealiseerd werd door vrijwilligershanden is ongezien. Het blijkt maar weer dat dit de sterkste handen zijn.

De club en Stad Lommel namen elk de helft van de kostprijs van het gebouw voor hun rekening. Dit komt neer om een maximale toelage van 875.000 euro die we de club hebben toegekend. Daarnaast bekostigden de stad de wegen- en infrastructuurwerken en onze diensten zorgden voor de goede opvolging van de werken. De parking is ondertussen ook groen aangekleed waarbij het hemelwater zal infiltreren in de omliggende wadi’s.

Een trotse groeiende club
De nieuwe accommodatie bestaat onder andere uit een cafetaria van 356 m², die naargelang de omstandigheden praktisch ingedeeld kan worden in een groot en klein gedeelte, om bijvoorbeeld te vergaderen of voor de ontvangst van sponsors. Er is een buitenterras van 73 m² en een zittribune met 228 zitplaatsen. Daarnaast een ruime keuken en 13 kleedkamers met de nieuwste en meeste duurzame technologieën. De zonnepanelen zorgen voor een opbrengst aan elektriciteit van circa 11.000 kilowattuur per jaar.

“Natuurlijk zijn we trots op deze verwezenlijking, iets langer dan een jaar na de aftrap van de werken”, zegt voorzitter Pierre Mannaerts. “De uitbreiding was noodzakelijk voor onze sterk groeiende club. We zitten nu aan 32 ingeschreven ploegen. In een weekend hebben we tot 17 thuiswedstrijden. We hebben 390 spelende leden, waarvan 350 onder de 20 jaar.”

Vrijwilligershanden
“Je mag zeggen dat deze nieuwe en moderne infrastructuur een afspiegeling is van onze ambitie”, vervolgt de voorzitter. “Zowel met het eerste elftal, die het goed doet in de competitie, als met onze jeugd. Daar hebben we de ambitie om interprovinciaal te spelen. Ouders geven ons hun vertrouwen, zodat hun kinderen zich sportief kunnen uitleven bij onze club. Wij moeten dat vertrouwen waarborgen in een veilige omgeving met gediplomeerde trainers. Sportieve ambities, ontspanning en een clubbeleving voor ouders en supporters gaan hier hand in hand.”

“Het werk van de vele vrijwilligers is een heuse krachttoer. Ze namen bijvoorbeeld de volledige inrichting van de kleedkamers onder handen. Spelers en vrijwilligers zorgden ook voor de volledige inrichting op en rond het nieuw A-terrein. Van klinkerverharding en omheining tot het plaatsen van doelen, dug-outs en de beregeningsinstallatie. Ik kan ze niet genoeg bedanken en bewieroken."

Recreatiezone
Deze inhuldiging is de eerste verwezenlijking voor de gehele omliggende recreatiezone, waarbij ook voor de KSA een modern clublokaal met goede voorzieningen op onze planning staat. Hiermee wordt niet alleen het voetbal naar een hoger plan gebracht, maar het hele wijkgebeuren krijgt hierdoor een heropleving.

Dit is een perfect uitgewerkt voorbeeld hoe de stad de Lommelse sportclubs kan ondersteunen. De club heeft een fenomenaal openingsweekend in elkaar gebokst. Iedereen is zondag welkom op de opendeurdag en familiedag. Stad en club zorgen samen voor een hapje en drankje en er is heel wat voetbal én animatie. 

Terug naar het overzicht
foto: Stad en club openen nieuwe en moderne accommodatie voor LVV
  • DSC_5164.jpg
  • DSC_1881.JPG
  • DSC_1828.JPG
  • DSC_1865.JPG
  • DSC_1866.JPG
  • 394593433_701703268650323_4298063464050876384_n (1).jpg

Deel deze pagina