Groene doorsteek in de Kerkstraat

Drie leegstaande panden in de Kerkstraat maken plaats voor een groene verbinding tussen de Kerkstraat en de parking Mudakkers, waar later het ambitieuze inbreidingsproject Mudhoven komt. Een bijzonder wandelpad zal de winkelstraat met het achterliggend gebied verbinden en brengt zo een stukje Bosland in het hart van Lommel. Dit unieke groenproject zorgt voor extra beleving en moet het stadscentrum een nieuwe boost geven.

De doorsteek zet in op een belevingslandschap en wordt een aantrekkelijk ankerpunt middenin de winkelstraat. Langs het pad komt een bijzonder landschap met kruidachtige planten, hagen, meerstammigen en grove dennen. Bijzondere aandacht gaat naar bijen- en vlindervriendelijke beplanting, met ook de aanleg van het grootste insectenhotel van Vlaanderen. Langs het hoofdpad lopen belevingspaden met speelelementen voor de kleinsten.

Langs de winkelstraat zelf wordt het pad breder en is er ruimte voorzien voor activiteiten of voorzieningen bij evenementen, zoals een foodtruck, tijdelijke bar, informatiekiosk, mobiele fietsenstalling enz. Een staalconstructie overbrugt de opening aan de Kerkstraat en vormt een poort naar de doorsteek.

De geraamde prijs voor de aankoop en de afbraak van de panden bedraagt ruim 940.000 euro. De stad krijgt van de Vlaamse overheid hiervoor een subsidie van 282.209 euro. De groene doorsteek wordt gerealiseerd met steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Terug naar het overzicht
foto: Groene doorsteek in de Kerkstraat
  • Groene doorsteek Kerkstraat AXO_0.2
  • Groene doorsteek collage Kerkstraat

Openingsuren & contact

Ruimtelijke planning en mobiliteit

adres
Hertog Janplein 13920 Lommel
Tel. tel.
011 399 799 - 011 399 808
e-mail
planning@lommel.be
Vandaag:9 tot 12 u

De stadsdiensten werken enkel op afspraak tijdens de openingsuren. Alle info via www.lommel.be/afspraak 

Een heel aantal zaken kunnen ook digitaal afgehandeld worden via www.lommel.be/e-loket

Deel deze pagina